A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

СОЦІАЛЬНА ПОСЛУГА "СОЦІАЛЬНА ІНТЕГРАЦІЯ ТА РЕІНТЕГРАЦІЯ"

Дата: 16.10.2023 11:43
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

Рубрика #Соціальніпослугиначасі

Друзі, сьогодні детально зупинимося на важливій базовій соціальнійї послузі «Соціальна інтеграція та реінтеграція», яка спрямована на поступове повернення людини до самостійного повноцінного життя в суспільстві з урахуванням її індивідуальних потреб.

КОМУ НАДАЄТЬСЯ СОЦІАЛЬНА ПОСЛУГА «СОЦІАЛЬНА ІНТЕГРАЦІЯ ТА РЕІНТЕГРАЦІЯ»⁉️

🔰внутрішньо переміщеним особам;

🔰особам, які постраждалі від торгівлі людьми;

🔰бездомним особам;

🔰біженцям;

🔰шукачам притулку;

🔰національним меншинам;

🔰дітям та особам, які перебувають / перебували в спеціалізованих або інтернатних закладах.

ЯКІ ЗАХОДИ ВХОДЯТЬ У ЗМІСТ СОЦІАЛЬНОЇ ПОСЛУГИ «СОЦІАЛЬНА ІНТЕГРАЦІЯ ТА РЕІНТЕГРАЦІЯ»⁉️

✔️ допомога в аналізі життєвої ситуації, складання та виконання плану виходу особи із складної життєвої ситуації, визначенні основних проблем, шляхів їх вирішення;

✔️ представництво інтересів; допомога в оформленні документів; допомога в отриманні реєстрації місця проживання/перебування; сприяння в отриманні житла, працевлаштування

✔️ зміцнення/відновлення родинних та суспільно корисних зв’язків; корекція поведінки в повсякденному житті; допомога у вивченні державної мови, сприяння в отриманні послуги перекладу та зв’язків із національно-культурними організаціями співвітчизників.

☝️️ Зміст та обсяг соціальної послуги для кожного отримувача соціальної послуги визначаються ІНДИВІДУАЛЬНО (з урахуванням фізичного, психічного стану та особистої думки отримувача соціальної послуги).

☝️️ Послуга надається після комплексного визначення індивідуальних потреб людини, складання індивідуального плану та укладення договору про її надання.

ЯКІ ОСОБЛИВОСТІ НАДАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ПОСЛУГИ «СОЦІАЛЬНА ІНТЕГРАЦІЯ ТА РЕІНТЕГРАЦІЯ»⁉️

Соціальна послуга надається в приміщенні суб’єкта, що надає соціальні послуги та/або за місцем проживання (перебування) отримувача соціальної послуги у денний час протягом строку, необхідного для процесу активного гармонійного пристосування отримувача соціальної послуги до нових умов соціального середовища.

Умови надання: безоплатно, анонімно, конфіденційно, добровільно, за розкладом складеним фахівцем з соціальної роботи.

Надавач соціальної послуги зобов’язаний поінформувати одержувача соціальної послуги про його права та обов’язки, а також з повагою ставитись до раси, національності, культури, релігії, віку, статі отримувача соціальної послуги.

ЯКІ ДОКУМЕНТИ ПОТРІБНІ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ПОСЛУГИ «СОЦІАЛЬНА ІНТЕГРАЦІЯ ТА РЕІНТЕГРАЦІЯ»⁉️

◾️заява від особи про надання соціальної послуги;

◾️документи, які посвідчують особу;

◾️документи необхідні для отримання послуги (за потребою - довідка про взяття на облік як ВПО, висновок інтернатного закладу (установи), про рівень оволодіння життєвими навичками, готовності до самостійного життя, тощо )

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ🔔

Підставою для надання соціальної послуги соціальної інтеграції також є письмове/усне звернення (заява) до надавача соціальної послуги соціальної служби у справах дітей, керівника інтернатного закладу (установи), в якому (якій) проживає та виховується потенційний отримувач соціальної послуги.

ЯКІ ПІДСТАВИ ДЛЯ ВІДМОВИ У НАДАННІ ПОСЛУГИ «СОЦІАЛЬНА ІНТЕГРАЦІЯ ТА РЕІНТЕГРАЦІЯ»⁉️

🔴надавач соціальної послуги не здатний задовольнити індивідуальні потреби отримувача соціальної послуги (відсутність кваліфікованих спеціалістів, матеріальної бази, вільних місць у суб’єкта, що надає соціальну послугу);

🔴 наявність в отримувача соціальної послуги розладу психіки та/або поведінки, стану гострого алкогольного та/або наркотичного сп’яніння, ознак гострого захворювання.

☝️Відмова повинна супроводжуватись письмовим поясненням причин та довідковою інформацією (за наявності) про можливість отримати таку соціальну послугу в іншого суб’єкта, що надає соціальну послугу.

ЯКІ ПІДСТАВИ ДЛЯ ПРИПИНЕННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ПОСЛУГИ «СОЦІАЛЬНА ІНТЕГРАЦІЯ ТА РЕІНТЕГРАЦІЯ»⁉️

🔵 успішне виконання індивідуального плану та досягнення позитивного результату;

🔵 закінчення строку дії договору про надання соціальної послуги;

відмова отримувача соціальної послуги від отримання соціальної послуги;

🔵 наявність медичних протипоказань для надання соціальної послуги;

зміна місця проживання/перебування отримувача соціальної послуги.

⁉️ КУДИ ЗВЕРНУТИСЯ за наданням соціальної послуги та хто надавачі послуги можна дізнатись з нашого попереднього допису - СОЦІАЛЬНІ ПОСЛУГИ. ЩО ЦЕ ТАКЕ?- читай тут 👉https://www.facebook.com/photo/?fbid=258100806616255&set=a.141971474895856

😀Сподіваємось, що інформація корисна. Поширюйте допис для своєї аудиторії з обов’язковим посиланням на джерело інформації 👉@Головне управління Нацсоцслужби у Вінницькій області.

Дякуємо за тактовність та довіру🫶

#Нацсоцслужба

Джерело: Головне управління Нацсоцслужби у Вінницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь