Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Правила заощадження

Дата: 02.11.2021 14:13
Кількість переглядів: 329

Фото без опису

????Фінансова подушка безпеки просто необхідна в наш час. На початку карантину було проведено дослідження щодо наявності заощаджень у населення. Більша частина з опитаних не була готова до втрати частини прибутку та не мала заощаджень.

????Ми хочемо розповісти вам про правила заощаджень, які допоможуть створити фінансову подушку безпеки або певний капітал для реалізації ваших фінансових цілей:

????«Спочатку заплати собі». Добре відоме усім правило, яке не втратило своєї актуальності. Перш ніж витрачати кошти, відкладіть хоча б 10 % для себе. А далі вирішуйте, як вам їх краще витратити (створити подушку безпеки, інвестувати).

????Гроші мають працювати. Не зберігайте великі суми готівкою вдома. По-перше – це небезпечно (їх можуть вкрасти, пошкодити). По друге – це недоцільно. Гроші мають приносити дохід. Консультанти рекомендують тримати вдома готівкою еквівалент ваших місячних витрат. Решту можна інвестувати.

????Якщо ви вирішили відкрити в банку депозит для зберігання коштів уважно обирайте банк. Перед тим, як поставити підпис в договорі, переконайтеся, що всі умови вам зрозумілі. Перевірте чи підпадає ваш вклад під умови гарантування вкладів. Уважно прочитайте довідку про систему гарантування вкладів.
????Фонд гарантування вкладів фізичних осіб створений з метою захисту прав і законних інтересів вкладників банків та зміцнення довіри до банківської системи України. Гранична сума відшкодування – 200 000 грн.

????Облік доходів та видатків. Існує безліч варіантів ведення бюджету. Оберіть той, що вам найбільш підходить. Не має різниці, чи ви будете вести його у блокноті, чи у спеціальній програмі, головне – результат. Періодично потрібно проводити аналіз бюджету та коригувати його.

????Намагайтеся уникати емоційних та спонтанних витрат. Перш ніж купити вартісну річ, зачекайте 24 години. Потім перевірте, чи є у вас намір купити цю річ? Що стосується повсякденних витрат, краще складати списки потрібних вам речей. До магазину краще відправлятися без почуття голоду та зі списком потрібних покупок. Так ви зможете уникнути надмірних незапланованих витрат.

?І пам’ятайте, заощаджувати - не означає економити на всьому. Це лише можливість отримати більше, за ті ж самі кошти, і уникати перевитрат.

https://www.facebook.com/ukrfinlitproject/photos/a.104772311091195/436086997959723/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь