A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Як дорослі можуть формувати фінансову поведінку дитини?

Дата: 02.11.2021 11:21
Кількість переглядів: 372

Фото без опису

Як можна вплинути на фінансову поведінку дитини:

дитині важливо прищепити ставлення до грошей, як до інструменту. А також пояснити, як ми можемо їх використовувати та керувати ними.

коли купуєте певні речі обговорюйте це з дитиною. Дитина повинна розуміти, які витрати є необхідними (наші базові витрати). Поясніть також різницю між поняттями «потреба» та «бажання». Зверніть увагу, що не завжди доцільно витрачати кошти на будь-яку забаганку.

ви найперший вчитель для своєї дитини. Тому можете залучити її до всіх процесів, де використовуються кошти. При розрахунках можна пояснювати, що зараз відбувається. Орієнтуйтеся на вік дитини звичайно. Можна разом читати книжки про гроші та фінансову поведінку і обговорювати.

діти дуже полюбляють різноманітні ігри. Чому б не скористатися цією нагодою та грати з ними у фінансові ігри? В чому цінність фінансових ігор? У грі є багато учасників, які мають свої власні фінансові цілі та плани. Отже, дитина вчиться взаємодіяти з іншими і домовлятися.

розповідайте про свою роботу, чому вона цінна, навіть якщо ви проводите час вдома за ноутбуком, а не на виробництві чи в офісі. Цінуйте свій час, показуйте вміння, пояснюйте дитині залежність між витраченим часом, наявністю навичок та отриманням грошей.

підтримуйте бажання дитини заробляти. Це навчить відповідальності за дії, думати з перспективою, прораховувати доходи, витрати. Підлітки вже спроможні конвертувати свої знання та навички у гроші.

підтримуйте бажання мати щось. Навчіть дитину ставити фінансові цілі та сплануйте, як вона може їх досягти. Обговорюйте допомогу у сплаті (повністю чи частково) за навчальні курси, спортивні заняття або матеріали для творчості. Це створює взаємозв’язок між дією, оплатою та зусиллями дитини.

навчіть накопичувати. Показуйте, як працює звичайне зберігання грошей у банці та як діє депозит. Що потрібно для відкриття депозиту та як це працює.

Пам’ятайте, що ваші гроші в банку захищені гарантіями Фонду гарантування вкладів.

#ЗаощаджуйЗберігайЗахищай


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь