A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

"Подивіться на ціну і порахуйте, оскільки ваших робочих годин потрібно для оплатицієї речі."

Дата: 02.11.2021 09:38
Кількість переглядів: 194

Фото без опису

????Авторка книги «Як зберегти гроші під час кризи і не тільки», британський економіст і психолог Шеріл Ніл, адресувала книгу виключно жінкам, які живуть в непростий час світової кризи.

?Як правильно здійснювати покупки?
?За якими ознаками зрозуміти, що ви вже стали шопоголіком?

????Пропонуємо розглянути один із методів скорочення витрат, який пропонує авторка. В чому він полягає:

?Коли хочеться купити якусь річ, використовуйте корисний метод: подивіться на ціну і порахуйте, скільки ваших робочих годин потрібно для оплати цієї речі. Чи варті ваші години праці, щоб витратити зароблені гроші на ще одну сумочку?

????Наприклад, ви заробляєте 10 000 грн (після сплати податків) в місяць. У вашому робочому тижні 40 годин. У такому випадку ви заробляєте приблизно 62,5 гривні на годину чистими. Ви побачили модну сумку за 1250 грн, або за 20 ваших робочих годин - два з половиною дні напруженої праці. А якщо вартість сумки 2500 грн, то це вже тиждень вашої роботи. Чи варто воно того?

????Так, деякі речі насправді варті своєї ціни. І тоді, звичайно, їх потрібно купувати. І потрібно себе тішити і балувати (іноді). Витрати на такі речі дійсно варті вашого робочого часу і впливають на ваш настрій та якість життя.
Але перед покупкою кожної нової сукні, сумочки, косметики підраховуйте, скільки ваших робочих годин (і днів) вам коштує ця річ. Скільки радості і задоволення ви собі таким чином купуєте?

????Ми впевнені, що якщо ви будете хоча б іноді користуватися цим методом, кількість непотрібних витрат у вас скоротиться.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь