A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Якщо у вас змінились прізвище чи місце проживання – повідомте про це податкову протягом місяця

Дата: 30.06.2021 09:26
Кількість переглядів: 236

Фото без опису

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу громадян, що вимогами ст.70 Податкового кодексу України визначено, що фізичні особи – платники податків зобов’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки або повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку в паспорті).

Інформувати контролюючі органи про такі зміни потрібно протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви за формою та у порядку, визначеними центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Отже, якщо змінилися особисті дані, наприклад: прізвище у зв’язку з одруженням чи місце проживання (податкова адреса) з моменту, коли отримали картку платника податків (ідентифікаційний номер), необхідно подати до податкової служби заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за формою № 5 ДР.

Про зміну особистих даних податкову службу можна повідомити особисто або через законного представника за своєю податковою адресою (місцем проживання) або через Електронний кабінет https://cabinet.tax.gov.ua.

Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, можуть подати зазначену заяву особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь