A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Пізнаємо цифрову освіту в бібліотеці разом!

Дата: 14.04.2021 09:02
Кількість переглядів: 309

Фото без опису

Цифрова грамотність – неодмінна вимога сьогодення, така важлива навичка у 21 столітті, як і вміння грамотно говорити, читати та писати. Адже опанувавши цифрові навички, кожен зможе отримувати державні послуги онлайн, впевнено користуватися соціальними мережами та Інтернетом, зручно спілкуватися з рідними, бути конкурентоспроможним на ринку праці та навчатися протягом життя.

Протягом двох днів у публічно-шкільній бібліотеці-філіалі села Мирне для користувачів бібліотеки проводилися навчання з цифрової грамотності.

Фото без опису

Фото без опису

Перш за все для педагогів Мирненського ліцею на базі Національної онлайн-платформи "Дія. Цифрова освіта" було проведено навчання на тему "Цифрові навички для вчителів". Під час навчання присутні переглянули освітні серіали про створення Googl-календаря та онлайн-розсилки, про зберігання файлів у хмарних сховищах, про створення онлайн презентації тощо.

А для працівників Мирненського сільського будинку культури було проведено навчання на тему "Пошук інформації в Інтернеті та ознайомлення з базовими освітніми серіалами «Дія. Цифрова освіта». Під час навчання користувачі отримали відповідь на питання які їх цікавили найбільше, а саме: Як зробити своє життя комфортнішим за допомогою телефона та комп’ютера? Як знайти відповідь на будь-яке запитання, швидко та безкоштовно надіслати листа чи обмінятися фото з близькими? Як не стати жертвою інтернет – шахрайства. Як сплачувати комунальні, встановити безпечні паролі, користуватися електронною поштою, знаходити інформацію онлайн.

Фото без опису

Фото без опису

Сподіваємося, що отриманий досвід та знання стануть у пригоді нашим користувачам.

Бібліотека с.Мирне — це місце, куди може завітати кожен мешканець територіальної громади та безкоштовно отримати доступ до сайту «Дія. Цифрова освіта» та з допомогою бібліотекаря на Національній онлайн-платформі пройти навчання з цифрової грамотності.

Долучайтеся! Запрошуємо усіх охочих!

Бібліотекар ПШБФ села Мирне

Руслана ДРАГАНЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь