A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Про заборону спалювання сухої трави

Дата: 06.04.2021 16:25
Кількість переглядів: 466

Фото без опису

Із настанням теплої погоди природні пожежі стають для навколишнього середовища справжнім лихом. Навесні торішня трава швидко висихає і легко загорається від сірника, цигарки. Мешканці приватних житлових будинків та дач активно починають наводити лад у домогосподарствах, спалюючи гілки, суху траву та різний непотріб. Дуже часто вогонь виходить з-під контролю людини. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні. Вони завдають шкоду як господарствам так і лісовим насадженням. Зупинити вогонь, що набрав сили, буває дуже непросто.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій нагадує, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Такі дії несуть загрозу навколишньому середовищу та становлять небезпеку для життя людей.

Згідно статті 771 Кодексу України про адміністративні правопорушення Самовільне випалювання рослинності або її залишків тягне за собою накладення штрафу на громадян від 3060 грн. – 6120 грн. та статті 77. Порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1530 грн. – 4590 грн.

Дуже часто спалювання сухої трави переростає у великомасштабні пожежі. Швидкість поширення вогню під час яких надзвичайно висока, тому локалізувати його на відкритих територіях дуже важко. Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів. У населених пунктах спалення сухої трави або листя на присадибних ділянках може перерости у неконтрольоване горіння. Це загрожує знищенням будівель і споруд житлового сектору. Крім того, погіршення видимості на автодорогах через дим від таких багать може стати причиною дорожньо-транспортних пригод. Щорічно в Україні в результаті підпалів сухої трави згорають десятки будинків і дач, нерідко страждають пам'ятники історії і культури, старовинні дерев'яні будівлі.

Шановні громадяни! Давайте з великою відповідальністю поставимося до питань пожежної безпеки, аби запобігти такому лихові як пожежа.

Костопільський РС ГУ ДСНС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь