A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Адресні таблички мають мати всі домогосподарства та адміністративні будівлі

Дата: 09.02.2021 12:53
Кількість переглядів: 465

Фото без опису

Нагадуємо, що для проведення Всеукраїнського перепису населення, відповідно до методичних вимог, адресні таблички повинні мати всі домогосподарства та адміністративні будівлі. Про це повідомляється у вимогах і рекомендаціях для статистичного та офіційного обліку чисельності населення, яке проживає на території країни в цілому і на всіх рівнях її адміністративно-територіального устрою.

Обов’язок забезпечення наявності адресних табличок на будівлях зазначається у наказі Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2005р. №76 «Про затвердження «Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій» 3.4.1. На фасадах жилих будинків поміщаються покажчики назви вулиці, провулка, площі, номер будинку та ін. 3.4.2. Таблички з указівкою номерів під'їздів, а також номерів квартир, розміщених у даному під'їзді, повинні вивішуватися біля входу в під'їзд (сходову клітку). Вони повинні бути розміщені однотипно в кожному під'їзді, будинку, мікрорайоні. 3.4.3. Таблички з номерами квартир слід встановлювати на дверях кожної квартири.

Таку табличку повинні мати не лише житлові будинки, але й адміністративні будівлі (підприємства бюджетної сфери, банки, аптеки, заклади освіти, медичні установи та всі інші). Ініціатори таких нововведень вважають, що таблички на будинках допоможуть в роботі і екстрених служб, зокрема пожежників, швидкої допомоги, поліцейським тощо.

За порушення правил благоустрою - адміністративне покарання відповідно до ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення  (КУпАП), «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів».

Від 1 червня 2020 року штрафи за відсутність маркувань на домогосподарствах становлять 1360 грн — для населення і 1800 грн — для суб’єктів господарювання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь