A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Засідання ПМК “Мистецтво і технології”

Дата: 14.12.2020 11:31
Кількість переглядів: 482

   Мистецтво і технології вважають найсприятливішими засобами та чинниками впливу на свідомість соціуму, виразниками суспільних ідей, проблем, трансляторами культурної ідентичності, носіями культурних і духовних цінностей.

   Предметна методична комісія “Мистецтво і технології” відділу освіти, молоді і спорту Малолюбашанської сільської ради працює над реалізацією науково- методичної проблеми “Розвиток і самореалізація конкурентноспроможної особистості через активну художню діяльність, творче самовираження у сфері мистецтва та праці засобами новітніх технологій в умовах реформування освіти”.

   Метою діяльності є створення нового освітнього середовища для особистісного розвитку компетентнісної особистості, розвитку творчих здібностей сучасного учня- патріота та вчителя- інноватора.

   Упродовж І семестру 2020-2021 навчального року успішно проведено три засідання, на якому обговорювалися та практикувалися важливі аспекти освітнього процесу в закладах освіти:

 - Домінанти науково-методичної роботи в організації освітнього процесу з метою професійної підтримки педагогів в умовах децентралізації суспільства та реформування освіти(27.08.2020);

- Розвиток емоційно- почуттєвої сфери учнів, формування їх художньо- образного, асоціативного, критичного мислення(17.11.2020);

- Реалізація завдань мистецької та технологічної освітньої галузі через дотримання інтегративного підходу за умови дидактичної доцільності та коректності використання навчального матеріалу(08.12.2020).

   Голова предметної методичної комісії Потарейко Г.Б. методично обгрунтувала необхідність переформатування методів і прийомів навчання й інтегрування навчальної інформації та розвитку професійної майстерності вчителів як необхідних умов діяльнісного та компетентнісного підходу в освітнього процесі.    Ознайомила з особистими напрацюваннями над упровадженням формувального навчання та оцінювання, підбором форм та методів педагогічної взаємодії з учнями.

   Учитель трудового навчання Мирненького ліцею Голиш О.С. поділилася своїм баченням та напрацюваннями щодо створення сприятливих умов для продукування креативних ідей, реалізації власних творчих потреб у проектній діяльності та пізнанні.

   Філіпова М.А., учитель мистецтва Борщівської гімназії презентувала свій досвід роботи з обдарованими дітьми. Ознайомила із власною діяльністю як учителя- практика над створенням проєктів, оформленням освітнього середовища, налагодженням співпраці з громадськістю, відомими людьми краю з метою популяризації культурних та мистецьких надбань та краєзнавчою роботою.

   Члени комісії працювали над моделюванням технологічної картки уроку для розвитку креативного потенціалу нетрадаційних форм проведення занять із дотриманням інтегративного підходу до вирішення освітніх завдань.

Увазі педагогів були презентовані цікаві практичні локації:

- Виставка хатньої ікони кінця 17- початку 20 століття “Святі лики: погляд в душу”( Потарейко Г.Б., учні 6, 7 класів Мащанського ліцею);

-Виготовлення колективного декоративного панно( Філліпова М.А.);

- Практикум” Цікаві проєкти для дітей”. Основи реставрації скляних вінтажних іграшок для учнів10-11 класу. Майстер- клас із виготовлення ялинкової іграшки з вати - 5- 11 класу(майстер ДПМ Потарейко О.Я.);

- екскурсія- демонстрація творчим освітнім середовищем( виготовлення навчальних експозицій, оформлення виставок учительських й учнівських виробів), (Голиш О.С., Філіпова М.А.).

   Працівники відділу освіти, молоді і спорту: старший інспектор Чечотенко О.М., інспектор Трофімова Н.В. допомагали в організації засідань, надавали методичну допомогу та рекомендації.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь