A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Міжвідомча нарада за підсумками проведення на території Малолюбашанської сільської ради Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок»

Дата: 23.10.2019 11:18
Кількість переглядів: 444

   Відділом освіти, молоді і спорту Малолюбашанської сільської ради 22.10.2019 р., 24.10.2019 р. проведено міжвідомчу нараду за підсумками проведення Всеукраїнського  профілактичного заходу «Урок» за участі працівників апарату  Малолюбашанської сільської ради, відділу освіти, молоді і спорту Малолюбашанської сільської ради, Костопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Рівненській  області, директорів загальних закладів середньої освіти Малолюбашанської сільської ради.

  Участь у міжвідомчій нараді, за підсумками проведення Всеукраїнського  профілактичного заходу «Урок», взяли: начальник відділу освіти, молоді  і спорту Малолюбашанської сільської ради Гончарук І.П., старший інспектор з питань соціального захисту прав дитини Малолюбашанської сільської ради Алексіюк Г.К., головний спеціаліст (юрисконсульт) Малолюбашанської сільської ради Тарасюк Л.М., старший інспектор відділу освіти, молоді  і спорту Малолюбашанської сільської ради Чечотенко О.М., інспектор (по роботі з дітьми та сім’ями) відділу освіти, молоді  і спорту Малолюбашанської сільської ради Погребняк М.С., директор Борщівської гімназії Малолюбашанської сільської ради Костопільського району Рівненської області Ковальчук Н.В., директор Малолюбашанської гімназії Малолюбашанської сільської ради Костопільського району Рівненської області Цимбалюк О.А., директор Мащанського ліцею Малолюбашанської сільської ради Костопільського району Рівненської області Сиротинська О.В., директор Мирненського ліцею Малолюбашанської сільської ради Костопільського району Рівненської області Степанюк Ю.В., старший інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Костопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській  області, капітан поліції        Незгода О.В.    На нараді було заслухано інформацію щодо проведення Всеукраїнського  профілактичного заходу «Урок» на території Малолюбашанської сільської ради. За узагальненою інформацією, на території Малолюбашанської сільської ради протягом проведення заходу «Урок»,  спеціалістами відділу освіти, молоді і спорту Малолюбашанської сільської ради  спільно з  інспекторами Малолюбашанської сільської ради проведено масштабну роботу щодо виявлення дітей, які мають труднощі в матеріальному забезпеченні та вивченню їх готовності до школи, а саме: здійснено обстеження житлово-побутових умов проживання дітей з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах; батьками зазначених сімей надано інформацію про адміністративну та кримінальну відповідальність за ухилення від навчання їх неповнолітніх дітей, а також за порушення прав і законних інтересів дітей.

    Відділом освіти, молоді і спорту Малолюбашанської сільської ради організовано проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» у частині виявлення дітей, які з початку навчального року не приступили до занять у закладах освіти спільно із загальними закладами середньої освіти Малолюбашанської сільської ради.

  Основною метою проведення такого заходу – є перевірка умов утримання та виховання дітей у  сім’ях, які опинились в складних життєвих обставинах, а також виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять з початку навчального року, вжиття заходів для повернення їх до навчання, усунення причин і умов, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням, притягнення батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків до адміністративної відповідальності.

Кожний навчальний заклад  визначає систему превентивного виховання, яка спрямована на формування відповідного виховного простору з потужним виховним впливом на особистість, що сприятиме формуванню її ціннісних орієнтацій та духовних пріоритетів. У першу чергу, виховний простір має бути позбавлений недружнього інформаційного впливу на дитяче та підліткове середовище.

   Виходячи із вищезазначеного, на батьківських зборах у загальних закладах середньої освіти Малолюбашанської сільської ради  проведено профілактично-роз’яснювальну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, попереджено про правову відповідальність, згідно чинного законодавства, наголошено про обов’язкове відвідування уроків та роз’яснено щодо  ухилення батьків або осіб, що їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх осіб, згідно зі ст.184 Кодексу України про адміністративні порушення, тягне за собою відповідне покарання. Проведено засідання шкільних рад профілактики правопорушення на яких розглянуто питання що стосуються питання проведення  Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок».

Захід „Урок” продовжуватиметься протягом вересня – жовтня поточного року, а заходи щодо охоплення всіх дітей навчанням, як цього вимагає чинне законодавство, триватимуть протягом усього навчального року.

   Увесь комплекс превентивних заходів буде здійснюватись систематично з урахуванням вікових, індивідуально-психологічних особливостей учнів, у взаємозв’язку «вчителі – батьки – діти – соціальне середовище».

   За результатами  проведеної роботи на території Малолюбашанської сільської ради не виявлено дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок навчального року. До занять у навчальних закладах Малолюбашанської сільської ради  приступило  773  дитини.

    На сайті Малолюбашанської сільської ради Костопільського району систематично оприлюднюється інформація  щодо заходу «Урок». Так, протягом вересня-жовтня поточного року на сайті було оприлюднено 4 правоосвітні матеріали щодо проведення Всеукраїнського  профілактичного заходу «Урок» на теми: «Увага! Проводиться Всеукраїнський профілактичний захід «Урок», «Увага! До відома батьків!», «Про проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» у загальних закладах середньої освіти Малолюбашанської сільської ради», «У Малолюбашанській сільській раді продовжуються заходи з проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок».

   На засіданні виконавчого комітету Малолюбашанської сільської ради Костопільського району розглядаються питання щодо захисту прав дитини.                    

Відповідальні працівники Малолюбашанської сільської ради Костопільського району, діючи в інтересах малолітніх та неповнолітніх громадян, захищають їх інтереси у судовому порядку.

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь