A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Про проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» у загальних закладах середньої освіти Малолюбашанської сільської ради

Дата: 18.10.2019 12:22
Кількість переглядів: 595

   На виконання ст. 53 Конституції України та Закону України «Про загальну середню освіту», з метою надання дітям з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, адресної допомоги в підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону; виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок навчального року, усунення причин та умов даного явища; соціального захисту дітей, запобігання їх бездоглядності, безпритульності та негативним проявам у дитячому середовищі в загальних закладах середньої освіти Малолюбашанської сільської ради проводиться профілактичний захід «Урок».

   Основною метою проведення таких заходів – є перевірка умов утримання та виховання дітей у  сім’ях, які опинились в складних життєвих обставинах, а також виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять з початку навчального року, вжиття заходів для повернення їх до навчання, усунення причин і умов, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням, притягнення батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків до адміністративної відповідальності.

Кожний навчальний заклад  визначає систему превентивного виховання, яка спрямована на формування відповідного виховного простору з потужним виховним впливом на особистість, що сприятиме формуванню її ціннісних орієнтацій та духовних пріоритетів. У першу чергу, виховний простір має бути позбавлений недружнього інформаційного впливу на дитяче та підліткове середовище.

    Виходячи із вищезазначеного, на батьківських зборах у загальних закладах середньої освіти Малолюбашанської сільської ради  проведено профілактично-роз’яснювальну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, попереджено про правову відповідальність, згідно чинного законодавства, наголошено про обов’язкове відвідування уроків та роз’яснено щодо  ухилення батьків або осіб, що їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх осіб, згідно зі ст.184 Кодексу України про адміністративні порушення, тягне за собою відповідне покарання.

 Проведено засідання шкільних рад профілактики правопорушення на яких розглянуто питання що стосуються питання проведення  Всеукраїнського профілактичного заходу   «Урок».

     Захід „Урок” продовжуватиметься протягом вересня – жовтня поточного року, а заходи щодо охоплення всіх дітей навчанням, як цього вимагає чинне законодавство, триватимуть протягом усього навчального року.

Увесь комплекс превентивних заходів буде здійснюватись систематично з урахуванням вікових, індивідуально-психологічних особливостей учнів, у взаємозв’язку «вчителі – батьки – діти – соціальне середовище».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь