A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ У МАЩАНСЬКОМУ ЛІЦЕЇ

Дата: 15.05.2019 16:01
Кількість переглядів: 755

Фото без опису

   

    14 травня 2019 року у Мащанському ліцеї відбувся навчально-показовий захід «День цивільного захисту» з метою ознайомлення відповідальних осіб з питань цивільного захисту із системою роботи Мащанського ліцею як опорного закладу освіти з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. У даному заході взяли участь методист обласного методичного кабінету НМЦ ЦЗ та БЖД Рівненської області Тищенко Алла Олександрівна, старший інспектор відділу освіти, молоді і спорту Малолюбашанської сільської ради Чечотенко Олена Миколаївна, інспектор відділу освіти, молоді і спорту Малолюбашанської сільської ради Трофімова Неля Вікторівна, а також директори та заступники закладів освіти Малолюбашанської сільської ради.

    На початку заходу директор Мащанського ліцею Сиротинська Оксана Вікторівна представила учасникам семінару навчальний заклад, ознайомила всіх присутніх із системою роботи ліцею, як опорного закладу.

  Методист обласного методичного кабінету НМЦ ЦЗ та БЖД Рівненської області  Тищенко Алла Олександрівна ознайомила учасників семінару з нормативно-правовим забезпечення проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності, Дня цивільного захисту в закладах загальної середньої освіти та Тижня безпеки дитини в закладах дошкільної освіти.

    Заступник директора з навчально-виховної роботи Ярмошик Ірина Олександрівна провела з учасниками семінару кейс-метод «Визначення алгоритмів дій на дані надзвичайні ситуації».

    Після цього було проведено практичні заходи щодо дій учасників освітнього процесу в разі виникнення надзвичайної ситуації, а також здійснено оповіщення та інформування учнів і працівників закладу, було відпрацьовано евакуацію з приміщення Мащанського ліцею.

    За легендою, у приміщенні ліцею сталося займання. Відповідальні особи повідомили про надзвичайну ситуацію директора, яка одразу ж викликала пожежно-рятувальну службу. Після прибуття на місце надзвичайної ситуації, пожежники локалізували осередок займання, а також розповіли правила поведінки під час пожежі. Крім того, вогнеборці продемонстрували, як правильно користуватися вогнегасниками.

    Потім для учасників семінару було організовано квест «Потрібно знати і вміти», під час якого три команди повинні були обійти чотири станції, де для них були підготовлені цікаві завдання. Зокрема, станція «Електрична», на якій потрібно було визначити правила надання першої медичної допомоги при ураженні людини електричним струмом; станція «Рятувальна», де потрібно було зібрати вміст медичного рюкзака; станція «Медична», на якій потрібно було правильно накласти джгут при кровотечі, що виникла внаслідок надзвичайної ситуації; станція «Інтелектуальна», на якій потрібно було відповідати на запитання інтерактивних вікторин з пожежної безпеки на платформі LearningApps.

    Слід зазначити, що всі учасники квесту справились на відмінно і наприкінці заходу були нагороджені подарунками.

    Також у рамках Дня цивільного захисту до Мащанського ліцею було запрошено військовослужбовців Костопільської військової частини А-2354, які розповіли учням правила надання медичної допомоги в умовах ведення бойових дій. Зокрема, прапорщик Бернада Олег Вікторович продемонстрував набір засобів та інструментів для проведення транспортування пораненого бійця, а молодший лейтенант Рапун Ольга Андріївна розповіла про особливості психологічної реабілітації військовослужбовців після повернення із зони бойових дій.

    Також упродовж дня цікаві та змістовні заходи були проведені класними керівниками 1-11 класів.

За матеріалами Мащанського ліцею.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь