A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

ЧОРНОБИЛЬ НЕМАЄ МИНУЛОГО ЧАСУ

Дата: 27.04.2019 11:09
Кількість переглядів: 566

     26 квітня! В пам’яті українського народу це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо.

     Ту мирну весняну українську ніч на берегах Прип’яті люди ніколи не забудуть. Вона була, як зараз усім здається, найтихішою і найтеплішою. І не сповіщала про біду. Навпаки всім жителям містечка атомників ще звечора, під вихідний, жадалося отримати від природи хорошу погоду. Проте в ту саму ніч з 25 на 26 квітня відлік часу став уже не мирним, а бойовим і аварійним. Відлік пішов на хвилини і секунди. О першій годині 23 хвилини 40 секунд, коли всі спали безтурботним сном, над четвертим реактором Чорнобильської атомної станції несподівано велетенське полум’я розірвало нічну темряву.

     26 квітня 2019 року у Мащанському ліцеї відбулась лінійка-реквієм “Чорнобиль немає минулого часу”. Під час даного заходу ведучі Семенюк Іван та Гергелюк Вікторія розповіли хронологію тих страшних подій. Учениці 6 класу Дубар Вікторія, Ошурко Вероніка, Дубар Олександра та Опанович Вікторія виконали хореографічну композицію “Чорнобиль - біль моя”. Всі присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 року.

     Доля нашої днини після Чорнобильської катастрофи сумна і нелегка, але все дається в порівнянні. Щастя нашої днини в тому, що ми живемо, що ті, що могли ніколи не народитися після 1986 року, народились, живуть і вчаться творити прекрасне.

Фото без опису

За матеріалами Мащанського ліцею

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь