A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Розвиток інституту старост: Парламент прийняв законопроект №4535 у першому читанні

Дата: 03.03.2021 15:37
Кількість переглядів: 1105

2 березня, Верховна Рада України прийняла за основу Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост №4535.

Законопроект, зокрема, пропонує перед внесенням кандидатури старости на розгляд ради громади, яка його затверджує і звільняє, обов’язково проводити громадське обговорення з мешканцями.

Відповідно до законопроекту, входження старости до складу виконавчого комітету ради громади вже не буде обов’язковим. Водночас, він матиме гарантоване право на участь та виступ на засіданнях ради, виконкому, інших органах ради.

Важливо також, що за рішенням органу місцевого самоврядування, за старостою закріплюються окремі завдання адміністратора Центру надання адміністративних послуг.

Інші положення законопроекту врегульовують суто технічні питання: порядок створення старостинських округів, затвердження радою громади положень про старосту, суміщення посади старости тощо.

Законопроект підготовлений Мінрегіоном та Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з залученням асоціацій органів місцевого самоврядування та експертів.

Основні положення цього законопроекту - в інфографіці:

Джерело: https://decentralization.gov.ua/news/13296


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь