Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

За користування і оренду земель громади Рівненщини отримали понад 411 мільйонів гривень

Дата: 21.08.2024 09:39
Кількість переглядів: 24

Фото без опису

 

За січень – липень 2024 року до місцевих бюджетів Рівненщини надійшло 411,2 млн грн плати за землю. Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко, цей показник збільшився на 24,6 млн грн порівняно з надходженнями відповідного періоду 2023 року.

Найбільшу суму земельного податку і орендної плати сплатили суб'єкти господарювання-юридичні особи. З початку року вони перерахували до бюджетів громад 338,5 млн грн, а це – плюс  16,9 млн грн до 2023 року.

Фізичні особи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши 77,7 млн грн цього платежу. Сплачена сума на 7,7 млн грн перевищує показники семи місяців 2023 року.

Нагадаємо, плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. 

Платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об’єктами оподаткування земельним податком – земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні, та земельні частки (паї), які перебувають у власності. 

Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь