Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Зміни до Порядку ведення обліку податків, зборів та інших платежів, ЄСВ, внесених на єдиний рахунок

Дата: 07.08.2024 11:53
Кількість переглядів: 20

Фото без опису

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу, що Міністерством фінансів України наказом від 06.05.2024 № 226, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 21.05.2024 за № 741/42086) внесено зміни до Порядку ведення обліку податків, зборів та інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесених на єдиний рахунок (далі – Порядок).

Згідно з Порядком платник може  уточнити реквізит «Призначення платежу» платіжної інструкції лише один раз не пізніше наступного робочого дня після отримання повідомлення про виявлені помилки чи розбіжності за такими документами.

Внесеними до Порядку змінами, зокрема, встановлено, якщо платник своєчасно не уточнив реквізит «Призначення платежу» платіжної інструкції, то після настання зазначеного терміну таке уточнення неможливе. У такому разі інформація з платіжної інструкції вважається інформацією без визначення належності платежу відповідному отримувачу, і суми такого платежу включаються ДПС до реєстру платежів з єдиного рахунку в розрізі окремого платника у складі зведеного реєстру платежів з єдиного рахунку з урахуванням черговості сплати, визначеної пунктом 351.6 статті 351 розділу I, пунктом 89.7 статті 89 та пунктом 131.2 статті 131 розділу II Податкового кодексу України.

Наказ № 226 опубліковано в бюлетені «Офіційний вісник України» від 05.06.2024 р. № 50, і він набрав чинності з дня його офіційного опублікування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь