Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Національно-патріотичне виховання в умовах воєнного часу

Дата: 26.03.2024 16:20
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

В Україні триває війна, і певна частина територій опинилася під тимчасовою окупацією разом з нашими громадянами. Агресія російської федерації проти України вплинула на всі сфери нашого суспільства. Поверхнево можна виокремити категорію людей, які пішли на співпрацю за примусом чи під тиском, а часто і під тортурами. А ось дехто свідомо підтримує загарбників та всіляко їм допомагає. Чому вони зробили такий вибір і чим керувалися — тема для довгих дискусій.

15 березня 2022 р. набув чинності Закон № 2108-ІХ1 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність, яким включено до Кримінального кодексу України нову статтю 111-1 “Колабораційна діяльність”, що охопила значну кількість складів кримінальних правопорушень щодо співпраці з державою агресором. По суті це різні склади кримінальних правопорушень, хоча деякі з них, конкурують між собою та з існуючими раніше складами.

Станом на 26.03.2024 на обліку Рівненського районного відділу №3 перебуває  три особи, засуджені за злочини проти основ Національної безпеки. З метою недопущення вчинення ними дій, які б посягали на територіальну цілісність України та недоторканність її громадян, Рівненським районним відділом №3 філії Державної установи «Центр пробації» у  Рівненській області із вказаною категорією громадян проводиться ряд заходів із національно патріотичного виховання..

Патріотизм складає найважливішу ціннісну основу будь-якого демократичного суспільства і виступає суттєвим внутрішнім мотивом для саморозвитку і розкриття всіх потенціальних соціальних можливостей в духовній, економічній і соціальних сферах життя суспільства, єднанню українського народу, зміцненню соціально-економічних, духовних, культурних основ розвитку українського суспільства і держави.     

26.03.2024 року модератором кіноклубу Docudays UA при Рівненському РВ №3 філії ДУ «Центр пробації» у Рівненській області Тетяною Ковальчук, спільно із фахівцем із соціальної роботи відділення соціальної роботи соціального супроводу сімей та осіб  Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Костопільської міської ради Тетяною Мулько за участю головного юриста сектору «Костопільське бюро правової допомоги» Сарненського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги, Марини Погребняк, для осіб, засуджених за злочин проти основ національної безпеки, та молоді, засудженої, до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, з метою формування у засуджених почуття патріотизму та громадянського обов’язку  проведено груповий захід з національно патріотичного виховання з показом документального фільму Павла Дорого «89 днів».

Перегляд та обговорення фільму надало можливість учасникам заходу поглянути на власну життєву позицію під призмою викликів війни та усвідомити свою роль у майбутньому нашого суспільства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь