A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель

Дата: 14.03.2024 09:34
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

🔎У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель

Відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» за участі заступниці голови Рівненської ОДА Людмили Шатковської.

Фото без опису

🪧Нагадаємо, Відділ внутрішнього аудиту ОДА аналізує попередні та фактичні суми закупівель, вартісні пороги.

Цього разу предметом моніторингу стали недотримання вимог законодавства щодо здійснення публічних закупівель. Зокрема йшлося про оприлюднення документів – договору та додатків до нього, а також обґрунтування підстави для здійснення закупівлі. Це регламентує Постанова №1178, якою затверджено особливості здійснення торгів.

Фото без опису

🔹Людмила Шатковська зазначила, що проведений моніторинг встановив, що впродовж січня-лютого десять замовників порушили вимоги постанови. Це комунальні заклади, які переважно купляли дрова, електроенергію та дизельне паливо.

«Оприлюднення вивірених та затверджених документів дуже важливе, адже повністю знімає корупційну складову. Наприклад, у Рокитнівській громаді був зафіксований факт закупівлі дров’яної деревини у кінці лютого, а в обґрунтуванні вказано, що підстава – початок опалювального сезону. Окрім того, також було вказано наявність залишків. Також при аналізі продовжуємо виявляти завищені ціни та протоколи без підписів керівника», - прокоментувала начальниця Відділу внутрішнього аудиту ОДА Лариса Ковбасюк.

🔻Нагадаємо, що на сайті РівнеОДА діє окремий розділ щодо проведених в області тендерів. Сторінка є відкритою та доступною для усіх користувачів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь