A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Державна реєстрація – передумова початку здійснення господарської діяльності

Дата: 08.03.2024 12:00
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

В ГУ ДПС у Рівненській області нагадують платникам податків, що для провадження господарської діяльності обов’язкова державна реєстрація суб’єкта господарювання. Тож, якщо платник податків займаєтеся продажем товарів чи наданням послуг, він в обов’язковому порядку має здійснити  державну реєстрацію суб’єкта господарювання. Адже це – передумова початку здійснення такої діяльності.

Звертаємо увагу, що відсутність держреєстрації призводить до притягнення до адміністративної (ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та, в певних випадках, до кримінальної (ст. 201 Кримінального кодексу України) відповідальності.

На сьогодні значна кількість громадян нехтують обов’язком реєстрації підприємницької діяльності, що є прямим порушенням встановлених законодавством вимог. В результаті, це призводить до:

- здійснення господарської діяльності без державної реєстрації;

- використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин та відсутності мінімальних соціальних гарантій;

- виплати заробітної плати «в конвертах»;

-продажу товару, який придбаний без документів, або імпортований без офіційного митного оформлення;

- непроведення розрахунків через РРО/ПРРО;

-проведення розрахунків через банківські картки фізичних осіб;

- ухилення від сплати податків тощо.

Враховуючи глобальну цифровізацію, використання соціальних мереж, зокрема, Facebook та Instagram, стало потужним маркетинговим інструментом, який став досить популярним серед громадян для дистанційного продажу товарів або надання послуг. Проте більшість таких продавців нехтують обов’язком реєстрації підприємницької діяльності, ухиляються від сплати податків, а розрахунки проводять через банківські картки фізичних осіб, що заборонено законодавством.

Зауважимо, що кожен такий випадок досліджується та перевіряється працівниками податкових органів, а у випадку підтвердження – вживаються заходи відповідного реагування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь