A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Податковий борг: чим загрожує несплата податків

Дата: 28.02.2024 17:35
Кількість переглядів: 33

Фото без опису

Статтею 67 Конституції України визначено, що кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори порядку і розмірах, встановлених законом.

При цьому, невиконання платниками податків своїх обов’язків щодо своєчасної до повної сплати податків та зборів, матиме відповідні наслідки, визначені діючим законодавством України.

Несплата платником податків суми узгоджено грошового зобов’язання, у встановлений податковим кодексом України строк, призводить до виникнення податкового боргу.

Відносно платників податків, які допустили наявність податкового боргу, контролюючими органами застосовуються заходи стягнення такого боргу, в тому числі такі як опис майна у податкову заставу,  стягнення коштів з банківських рахунків, продаж активів в рахунок погашення податкового боргу та інші заходи.

Детальніше про  наслідки податкового боргу для платника податків - на вебпорталі ДПС у банері «Онлайн-навчання» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/robota-z-pogashennya-podatkovogo-borgu/naslidki-nesplati-podatkiv/655096.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь