A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Відбулася 39 сесія: які рішення прийняли депутати

Дата: 21.02.2024 12:25
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

20 лютого 2024 року під головуванням сільського голови Світлани Ковальчук відбулася чергова 39 сесія сільської ради.

Депутати сільської ради заслухали звіт сільського голови та ознайомились зі звітами заступників сільського голови за підсумками роботи у 2023 році.

Фото без опису

«Зроблено чимало. Минулого року всю свою роботу ми направляли на формування надійного тилу ЗСУ. Попри усі виклики освітня, медична, соціальна та комунальна галузі працювали у звичайному режимі. Нам вдалося утримати показники попереднього року та налагодити міжнародну співпрацю. Дякую кожному за щоденну працю, тому що звіт – це не про роботу однієї людини, а цілої команди», – зазначила сільський голова Світлана Ковальчук.

Всього до порядку денного сесії було включено 64 питання, які були попередньо розглянуті та погоджені на засіданнях постійних профільних комісій сільської ради та рекомендовані на розгляд сесії.

Фото без опису

Фото без опису

Заслухано та затверджено звіт про виконання бюджету громади за 2023 рік. Інформацію про параметри дохідної та витратної частини надала начальниця фінансового відділу сільської ради Наталія Морозюк. Завдяки добросовісним платникам податків, бюджет 2023 року вдалося виконати, попри складну ситуацію в країні.

Фото без опису

Також обранці громади підтримали внесення до Програми економічного та соціального розвитку громади та до бюджету на 2024 рік.

В умовах війни підтримка захисників – пріоритет номер один, оскільки вкрай важливо докласти усіх зусиль для наближення спільної Перемоги. Саме тому сьогодні депутати сільської ради проголосували за виділення додаткових коштів для підтримки 4 військових частин та установ:

- 1 055 000 грн. Рівненському обласному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки (військовій частині А 4339) для придбання транспортного засобу 4х4 TATA XENON PICKUP;

- 500 000 грн. військовій частині А 0532 на закупівлю 2 комплектів БпЛА DJI Mavic 3 та на закупівлю запасних частин, ремонт озброєння, військової та спеціальної техніки;

- 50 000 грн. Рівненському районному відділу (з дислокацією у м.Здолбунів Рівненської області) Управлінню СБУ в Рівненській області на придбання спеціалізованого службового автомобіля для виконання контррозвідувальної та оперативно-розшукової діяльності;

- 200 000 грн. 7 державному пожежно-рятувальному загону ГУ ДСНС України у Рівненській області на закупівлю техніки, інструменту, пожежно-технічного та рятувального обладнання, спеціального захисного, форменого одягу та взуття, сертифікованих бронежилетів та касок, пожежного спорядження, запасних частин, паливо-мастильних матеріалів та засобів гасіння пожеж.

Також депутати погодили виділення 1 370 000 грн. для виконання комплексної програми підтримки військовослужбовців, мобілізованих для проходження військової служби на особливий період, учасників операцій об’єднаних сил, членам їх сімей, добровольців та ветеранів війни та 100 000 грн. для виконання програми матеріальної підтримки найбільш незахищених верств населення.

Продовжуючи засідання депутати заслухали звіти керівників про роботу комунальних підприємств та установ: «Малолюбашанський центр первинної медико-санітарної допомоги», «Комунальник», «Централізована бухгалтерія з обслуговування закладів освіти», «Центр надання соціальних послуг», звіти про виконання фінансових планів «Малолюбашанського центру первинної медико-санітарної допомоги» та КП «Комунальник», а також внесли зміни до штатного розпису КНП «Малолюбашанський центр ПМСД».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Депутати підтримали пропозицію щодо створення нового комунального закладу "Центр культурних послуг", який займатиметься питаннями надання культурних послуг мешканцям сіл громади, задоволення потреб у розвитку народних традицій, підтримки художньої творчості, організації відпочинку і дозвілля громадян, оновлення культурної інфраструктури.

Фото без опису

З-поміж інших питань, депутати сільської ради розглянули та затвердили тарифи на платні соціальні послуги, які надаються Центром надання соціальних послуг Малолюбашанської сільської ради. Платні послуги надаватимуться Центром по допомозі в самообслуговуванні та у веденні домашнього господарства. Кошти, отримані від наданих платних соціальних послуг, спрямовуються, в першу чергу, на покриття витрат, пов’язаних з організацією та наданням цих послуг.

Окрім того, на сесії прийнято ряд рішень щодо комунальної власності, а саме: передано майно з балансу Малолюбашанської сільської ради на баланс КП «Комунальник» Малолюбашанської ради, йдеться про дитячі ігрові майданчики, передано спортивний інвентар закладам загальної середньої освіти, а також внесено зміни до рішення №478 від 20.05.2022 р. «Про затвердження Переліків першого та другого типу об’єктів оренди комунальної власності Малолюбашанської сільської ради».

Депутати також прийняли рішення про внесення змін до структури, загальної чисельності апарату Малолюбашанської сільської ради та її виконавчих органів на 2024 рік та надали згоду на організацію співробітництва територіальних громад у сфері освіти.

Фото без опису

Серед ухвалених документів:

- Програма заходів з відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед Малолюбашанською сільською радою на 2024-2026 роки;

- Положення про відрядження депутатів Малолюбашанської сільської ради за кордон;

- зміни до Програми розвитку фізичної культури і спорту Малолюбашанської сільської ради на 2022-2024 роки.

Фото без опису

З метою організації гласності та прозорості діяльності  Малолюбашанської сільської ради прийнято рішення щодо встановлення та організацію онлайн-трансляцій сесій, засідань постійних депутатських комісій та виконавчого комітету Малолюбашанської сільської ради.

Фото без опису

Одноголосно депутати підтримали рішення про надання матеріальної допомоги на лікування 66 жителям громади, 2 жителям на здійснення поховання та 1- на поховання військовослужбовця, який загинув внаслідок бойових дій на території України. Загальна сума виділених коштів 514 000 грн.

Як зазвичай розглянуто ряд земельних питань, за результатами розгляду яких прийнято відповідні рішення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь