A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Депутати Рівненської обласної ради відреагували на скарги людей щодо роботи Укрпошти

Дата: 16.02.2024 17:00
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

Сьогодні депутати Рівненської облради проголосували за звернення щодо відновлення роботи стаціонарних поштових відділень.

Сьогодні, 16 лютого, на сесії  Рівненської обласної ради всі  49 присутніх на  ній депутатів  облради проголосували за Звернення  Рівненської обласної ради до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, дирекції АТ «Укрпошта» щодо відновлення роботи стаціонарних поштових відділень, впорядкування і стабілізації роботи національного оператора поштового зв’язку України у Рівненській області.

До  цього депутатів спонукали численні скарги мешканців  області на незадовільну роботу Укрпошти в області після так  званої поштової реформи, яка тільки погіршила якість обслуговування (  така ситуація  і в інших областях  України), а й фактично знищує поштову галузь, що визнають  і рядові поштовики, а заодно і  пресу в Україні  через  незадовільну доставку.

Краще  подамо  повністю  текст  Звернення:

Звернення до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, дирекції АТ «Укрпошта» щодо відновлення роботи стаціонарних поштових відділень, впорядкування і стабілізації роботи національного оператора поштового зв’язку України у Рівненській області. 

Рівненська обласна рада глибоко стурбована з приводу критичної ситуації як на Рівненщині, так і в цілому по всій Україні, що склалася у зв’язку з реформування АТ «Укрпошта», яке звелося до закриття поштових відділень та скорочення працівників, зокрема листонош.

Перші результати заміни стаціонарних відділень на пересувні відділення вже викликали значну хвилю критики, невдоволення та яскраво продемонстрували неготовність АТ «Укрпошта» до нового формату роботи, а також те, наскільки недосконалим та далеким від реального життя у сільській місцевості став запропонований режим надання поштових послуг.

На сьогоднішній день жителі сільських населених пунктів територіальних громад Рівненської області, особливо найвіддаленіших (у деяких випадках відстань до районного центру та стаціонарного відділення складає більше       100 км) в результаті закриття поштових відділень та переходу на обслуговування пересувними відділеннями фактично позбавлені цілого ряду послуг, таких як: вчасного отримання пенсії, можливості оплатити за енергоносії, отримувати пресу та поштові відправлення, доставки ліків і товарів за каталогами, а це порушує права та свободи більшості жителів нашої громади. Особливо це стосується людей похилого віку, багато з яких має проблеми зі здоров’ям та не може самотужки пересуватися аби дістатись до автівки «Укрпошти».

Відверте невдоволення у жителів викликає той факт, що поштові автомобілі прибувають до населених пунктів невчасно, друковані видання доставляються із тижневим, а то і двотижневим запізненням, або взагалі залишаються без нагляду в місцевих магазинах.

У такому випадку люди самі мають приходити і забирати пошту, у тому числі пресу, хоча оплачують поштові послуги саме за «адресну доставку» за місцем проживання. Така робота пересувних поштових горе-відділень призвела до того, що громадянам перестали взагалі надходити газети. Варто зазначити, що аналогічно поштарі доставляють пенсії, за «адресну доставку» якої Пенсійний фонд платить АТ «Укрпошта» значний обсяг коштів платників податків.

З огляду на зазначене Рівненська обласна рада вважає, що таке реформування роботи АТ «Укрпошти» є неприпустимим, непрактичним та недоцільним, виступає за забезпечення належного рівня надання поштових послуг населенню та закликає розробити дієві механізми для ефективного врегулювання та стабілізації ситуації із обслуговування сільського населення сервісами поштового оператора, а також відновити роботу стаціонарних поштових відділень та поновити на роботі листонош.

Підготувала Олександра ЮРКОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь