Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Платники податків Рівненщини з початку року спрямували на соціальні гарантії майже 10 млрд гривень

Дата: 08.12.2023 21:00
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

Упродовж січня – листопада 2023 року суб’єкти господарювання Рівненщини сплатили 9 млрд 998 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. За словами в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрія Троцка, такі надходження єдиного внеску на 1 млрд 456 млн грн перевищили надходження  січня-листопада минулого року.

Зокрема, лише у листопаді цього року платники податків області сплатили 924 млн грн єдиного внеску (+ 12 млн  до листопада 2022 року). 

Нагадаємо, що єдиний внесок є джерелом наповнення фондів соціального страхування, з яких здійснюються виплати пенсій, забезпечуються соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань. Цей платіж, як відомо, сплачується з легальних доходів громадян. Тож позитивна динаміка надходжень єдиного внеску напряму залежить від зростання фонду оплати праці та легалізації доходів найманих працівників.

Важливо: несвоєчасно несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу працівника, необхідного для призначення пенсій у майбутньому, адже періоди роботи зараховуються до страхового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Джерело: Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь