A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Звірку щодо нарахування МПЗ громадяни можуть провести в Центрах обслуговування платників

Дата: 15.11.2023 17:44
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу фізичних осіб-землевласників та землекористувачів, які отримали податкові повідомлення-рішення про сплату мінімального податкового зобов’язання, що провести звірку з питань достовірності нарахувань мінімального податкового зобов’язання можна в Центрах обслуговування платників (інформація щодо роботи ЦОП – за посиланням https://rv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda). 

Для якісної звірки варто надати правовстановлюючі документи на землю, або копії договорів, що підтверджують відчуження чи передачу майна.

Також отримати інформацію щодо нарахованого МПЗ можна дистанційно, скориставшись сервісом Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/).

Нагадаємо, що Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» для платників податків – фізичних осіб, у яких у власності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) є земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь, вводиться поняття мінімального податкового зобов’язання (далі –  МПЗ). 

Відповідно до п. 64 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України (далі – Кодекс) першим роком, за який визначається мінімальне податкове зобов’язання, є 2022 рік. 

Платниками у частині мінімального податкового зобов'язання є резидент, який володіє та/або користується (орендує (суборендує), на умовах емфітевзису, постійно користується) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь (п.п. 162.1.1 1 п. 162.1 ст. 162 Кодексу). 

Детальніше – за посиланням https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2023/viznachennya-minimalnogo-podatkovogo-zobovyazannya-dlya-fizichnih-osib/.

Джерело: Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь