A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Навчальний візит представників Малолюбашанської сільської ради до Республіки Польща

Дата: 03.10.2023 14:28
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

🇺🇦🇵🇱 Наприкінці вересня 2023 року відбувся навчальний візит представників Малолюбашанської сільської ради до Республіки Польща. Очолила делегацію Малолюбашанський сільський голова Світлана Ковальчук, а до її складу увійшли начальник фінансового відділу Малолюбашанської сільської ради Наталія Морозюк, начальник відділу земельних ресурсів, благоустрою та природокористування Малолюбашанської сільської ради Лариса Сімчук, спеціаліст І категорії цього ж відділу Анастасія Юрим, а також в.о. директора комунального підприємства «Комунальник» Малолюбашанської сільської ради Андрій Дубар.

✅ Метою візиту було вивчення роботи індустріальних парків та бізнес інкубаторів, пошук і налагодження співпраці з європейськими містами-партнерами, розвиток малого, середнього підприємництва, підтримка стартапів.

1⃣ У перший день візиту учасники делегації зустрілись з представниками департаменту стратегії та підприємництва міста Любліна, а саме директором паном Mariuszem Sagan, а також працівниками департаменту паном Przemysławem Gruba i паном Sławomirem Roszczenko. Урядова структура, яка бере участь у реалізації національних та міжнародних програм, що фінансується зі структурних фондів ЄС, державного бюджету та багаторічних програм Європейської комісії. В цей день учасники відвідали ряд підприємств, які розташовані на території промислового парку міста Любліна, зокрема, індустріальний парк розвивається у 8 різних галузях таких як: машинобудівна, споживча (аграрна), медична (фармація), ІТ технології, друкарня, маркетинг, штучний інтелект, логістика. Представники департаменту під час обговорення шляхів розвитку Індустріального парку надали корисну інформацію, щодо створення парку на етапі залучення інвесторів і те на що варто звертати увагу уже в процесі формування економічної зони. Учасники зустрічі обмінялися думками щодо перспектив міжрегіонального співробітництва місцевих органів України та Польщі в контексті залучення інвестицій, створення безбарʼєрного простору та відбудови України.

Фото без опису

2⃣ Другого дня делегація Малолюбашанської сільської ради відвідала Ржешовську агенцію регіонального розвитку (RARR) та познайомились з віцепрезидентом компанії Krystianem Kapinos, засновником та генеральним директором компанії Dronehub, Vadymom Melnykom, працівником департаменту регіонального розвитку Маршалківського управління Підкарпатського воєводства Marcinem Dojnik, менеджером команди адміністрації Mateuszem Klimczak. Мета агенції полягає в проведенні заходів, спрямованих на комплексний розвиток Підкарпатського регіону шляхом концентрації потенціалу місцевих громад, а також консалтингової та сервісної діяльності в процесах реструктуризації відкриття та підтримки підприємницьких підприємств, популяризації регіону та отримання коштів зовнішньої допомоги. Багато проєктів, які реалізує Агентство, мають міжрегіональний і навіть міжнародний масштаб. Підкарпатський парк науково-технологічний AEROPOLIS займає 166 га та розвивається в 4 напрямках: ІТ технології, авіація, моторизація, якість життя (продукція медицини та фармації, будівництво та ін.). Територію парку займають офіси, конференц-зали, лаунж зони, склади, виробничі цехи, площі для оренди, чудові дороги, багато парко місць, об’єкти з генерації електроенергії та електропостачання для потреб резидентів парку. Індустріальний парк має складну структуру власності: власниками землі, нерухомості, є багато різних юридичних осіб. Ця зустріч – колосальний досвід для делегації з України, під час якої обговорювали розвиток сільських територій через розвиток людського капіталу. Експерти ознайомили учасників з рядом можливостей, які може отримати сільський житель в умовах ЄС.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Індустріальні парки Польщі – це передові технології, сотні гектарів землі на яких розташовані різні заводи, техно та логістичні центри, створені дорожні під’їзди, транспортні розв’язки. Усі підприємства, що знаходяться на території парків мають значні пільги щодо сплати різних податків, «наймолодші» підприємці мають найвищий коефіцієнт пільги – 50%, «найстарші» - найнижчий коефіцієнт – 35%.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Наприкінці навчального візиту на знак подяки представники зустрічі обмінялись символічними пам’ятними подарунками, висловили слова подяки та підтримки. Також за підсумками зустрічей керівництво Польських міст запевнило, що готові підтримувати та допомагати у розвитку індустріального парку, створенню умов для економічного процвітання Малолюбашанської громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь