Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Від платників-боржників Рівненщини бюджети отримали більше 86 млн гривень

Дата: 01.09.2023 12:58
Кількість переглядів: 23

Фото без опису

Платники податків Рівненщини за 7 місяців поточного ороку сплатили до бюджетів усіх рівнів 86,4  млн грн податкового боргу. Як інформують в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, заборгованість допустили 56336 платників (16074 суб’єктів господарювання та 40262 фізичні особи). При чому 22399 платників станом на початок серпня повністю погасили податковий борг.

Нагадаємо, що податковий борг – це сума узгодженого грошового зобов'язання, не сплаченого платником податків у встановлений строк, та непогашеної пені. До боржників застосовуються як застережні заходи (направлення податкової вимоги, самостійне визначення боржником джерел погашення податкового боргу, реєстрація податкової застави, розстрочення сплати грошових зобов’язань та податкового боргу), так і заходи примусового характеру (стягнення податкового боргу на підставі рішення суду, стягнення готівки, звернення до суду щодо зупинення видаткових операцій платника податків на рахунках у банках та інших фінансових установах, адміністративний арешт, реалізація майна, яке знаходиться в податковій заставі тощо).

Тож, аби не відчувати на собі дієвість заходів стягнення, вжиття яких передбачене законодавством, Головне управління ДПС у Рівненській області  закликає платників податків самостійно стежити за наявністю чи відсутністю боргу та своєчасно сплачувати визначені суми податкових зобов'язань. 

Переглянути інформацію щодо наявності/відсутності податкового боргу можливо з допомогою електронних сервісів ДПС, в «Електронному кабінеті платника» та можна провести звірку в Центрі обслуговування платників за місцем реєстрації.

Джерело: Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь