Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

«Життя має цінність та сенс!»

Дата: 02.08.2023 15:31
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

Уявлення про цінність життя у дітей і підлітків абсолютно інше ніж у дорослих. Після важких психологічних травм, втрати близької людини, зміни звичних умов життя, в депресивному стані, в ситуаціях домашнього насильства, булінгу або через самотність та стрес, на жаль, підлітки справді можуть не бажати жити далі, не бачити в цьому сенс та знаходитись у стані, коли потрібна допомога.

Підліткам набагато важче справлятись зі стресом, складнощами, гормональними змінами, пов’язаними з пубертатом, тож, при певних несприятливих соціальних обставинах, дитина може зробити суїцидальну спробу.

Тому поліція закликає батьків не залишатися осторонь, та надає рекомендації щодо дій у ситуації, коли в дитини починають виникати думки щодо суїциду:

🔰 Будьте уважними до дітей та ніколи не знецінюйте слова та роздуми дитини про те, що вона не хоче жити. Це має стати сигналом про допомогу.

🔰 Налагодьте довірливі відносини, обов’язково вислухайте дитину.

🔰 Проговорить питання, які турбують дитину, будьте терплячими, підтримуючими, емпатійними, дайте відчуття безпеки та запропонуйте допомогу.

🔰 Якщо ви помічаєте тривожні сигнали у поведінки ваших дітей, не зволікайте! Негайно зверніться за консультацією до психологів (номер лінії 0 800 500 225 (дзвінки зі стаціонарних телефонів в межах України та з мобільних телефонів усіх українських операторів безкоштовні) або 116 111 (безкоштовно з мобільних телефонів усіх українських операторів).

Vasyl Bohdan Національна поліція України МВС України Ювенальна превенція Луганської області

Джерело: Ювенальна Поліція України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь