Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

ДОПОМОГА ПОСТРАЖДАЛИМ ВІД ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА -КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “ДЕННИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ” РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Дата: 28.07.2023 14:40
Кількість переглядів: 142

Фото без опису

Денний центр є спеціалізованою службою підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (далі — постраждалі особи). Власником Денного центру є територіальні громади сіл, селищ, міст Рівненської області в особі Рівненської обласної ради (далі - Власник). 

Розташований заклад по вул. Василя Червонія, 29, м. Рівне, Рівненська область, 33003. Контакти: тел.0978850409 (центр); тел.0950332009 (мобільна бригада).

Денний центр створений для надання комплексної соціально-психологічної та первинної правової допомоги, а також соціальних послуг постраждалим особам, у тому числі у випадках, коли такі особи звернулися разом із дитиною, та для забезпечення їм (за потреби) можливості отримання послуг короткострокового або цілодобового перебування (далі – “кризова кімната”).

Основними завданнями Денного центру є:

надання комплексної соціально-психологічної та первинної правової допомоги постраждалим особам;

виконання програм для постраждалих осіб відповідно до типових програм для постраждалих осіб, затверджених Мінсоцполітики;

організація та підтримка груп взаємодопомоги постраждалих осіб;

організація та проведення семінарів і тренінгів для постраждалих осіб;

проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання повторним випадкам насильства щодо постраждалої особи та формування нульової толерантності до його проявів у суспільстві;

інформування населення про права постраждалих осіб та соціальні послуги, які надаються денним денний центром;

надання короткострокового або цілодобового перебування у “кризовій кімнаті” постраждалим особам (до десяти діб);

забезпечення надання належних послуг особам постраждалим від сексуального насильства, вчиненого представниками держави-агресора, за принципом „єдиного вікна”, з дотриманням правил конфіденційності відповідно до потреб особи;

забезпечення функціонування кімнати, «дружньої до опитування дітей»;

забезпечує функціонування обласного консультативного кризового телефону для постраждалих осіб.

Денний центр надає соціальні послуги постраждалим особам на безоплатній основі в обсязі, визначеному державними стандартами надання соціальних послуг,  що затверджені Мінсоцполітики.

Денний центр надає такі соціальні послуги, як екстрене (кризове) втручання, консультування, інформування, надання притулку тощо.

Денний центр надає послуги особам постраждалим від сексуального насильства, вчиненого представниками держави-агресора, за принципом „єдиного вікна”, з дотриманням правил конфіденційності відповідно до потреб особи.

Право на влаштування до “кризової кімнати” має:

- повнолітня постраждала особа за особистим зверненням;

- повнолітня постраждала особа, направлена структурним підрозділом місцевої держадміністрації або виконавчим органом сільської, селищної, міської, районної у місті (у разі її створення) ради, до повноважень якого належить організація заходів у сфері запобігання та протидії насильству, уповноваженим підрозділом органу Національної поліції, центром соціальних служб, мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги постраждалим особам;

- особа, яка не досягла повноліття, але перебуває (перебувала) у зареєстрованому шлюбі;

- дитина у разі її прийняття до “кризової кімнати” разом з матір’ю/батьком або особою, яка їх замінює.

Строк цілодобового перебування у “кризовій кімнаті” не може перевищувати десяти діб. Продовження строку перебування погоджується Директором  Денного центру на строк, що не перевищує десяти діб, на підставі оцінки потреб постраждалої особи. Максимальний строк перебування у “кризовій кімнаті” становить не більше ніж 20 діб.

Після закінчення граничного строку перебування у “кризовій кімнаті” постраждалу особу може бути влаштовано до інших спеціалізованих служб, які надають соціальні послуги постраждалим особам.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь