Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

ОРГАНІЗАЦІЯ ПЕРЕМІЩЕННЯ (ЕВАКУАЦІЇ) ДІТЕЙ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ – ДЛЯ КОЖНОГО ВИПАДКУ ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПЛАН

Дата: 06.07.2023 17:21
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Наталя Квят інформує 👈

Війна значно загострила існуючі проблемні питання захисту дітей, особливо, дітей, які постраждали від війни. Саме тому дуже важливо зосередити зусилля усіх структур, які дотичні до евакуації дітей під час воєнного стану.

Про алгоритм дій та вимоги з організації тимчасового переміщення (евакуацію) дітей та осіб, які проживають або зараховані до закладів різних типів, форм власності та підпорядкування на цілодобове перебування, та їх повернення - йшлося під час навчального вебінару, до якого долучилися Наталя КВЯТ та фахівчині Відділу здійснення державного контролю за дотриманням прав дітей Головне управління Нацсоцслужби у Вінницькій області.

@Кабінет Міністрів України доручив обласним військовим адміністраціям (ОВА) вивозити дітей із закладів, розташованих у зоні бойових дій менш ніж за 50 км від кордону з рф, та менш ніж за 100 км від тимчасово окупованої території України.

Серед основних новел постанови Кабміну від 01.06.2023 №546 👉 запровадження механізму евакуації статусних дітей, а у разі виїзду їх за межі України – повернення на Батьківщину. Цей процес буде відбуватися відповідно до чіткого плану. Тобто, для кожного факту повернення буде складено індивідуальний план зі строками та відповідальними виконавцями.

Також за результатами вивчення питання про повернення складатиметься акт про відповідність будівлі закладу усім вимогам щодо безпеки й умов проживання та можливості здійснення догляду за дітьми. Згаданий план та акт є обов’язковими складовими при ухваленні рішення про повернення.

Крім того, рішення ОВА про повернення дітей буде погоджуватися із Національна соціальна сервісна служба України.

Відповідно до цього алгоритму для прийняття рішення про повернення дітей ОВА вивчає питання щодо доцільності повернення дітей, зокрема, за участю територіальних органів Нацсоцслужби - про наявність умов для перебування дітей та осіб у закладі, наявність працівників відповідної кількості та кваліфікації для організації роботи з дітьми та особами з урахуванням їх стану та потреб.

В умовах війни дуже важливо зосередити зусилля усіх структур, які дотичні до переміщення (евакуації) дітей під час воєнного стану, та суттєво посилити контроль за діями всіх сторін, залучених до евакуації.

#Нацсоцслужба

Джерело: Головне управління Нацсоцслужби у Вінницькій області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь