A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

ДЕРЖАВНА ГРОШОВА ПІДТРИМКА БАГАТОДІТНИМ СІМ’ЯМ

Дата: 17.03.2023 11:33
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

Наталя Квят інформує 👈

👋Аби не губити нас у стрічці та першими бачити оновлення на актуальні теми, заохочуємо вас вподобати 👍 допис та долучитись до активного обговорення в коментарях.

Грошова допомога передбачена для сімей, які виховують трьох та більше дітей. Як отримати державну допомогу та куди звертатися – розповідаємо.

УМОВИ НАДАННЯ ДОПОМОГИ⁉️

Допомога надається багатодітній сім’ї, в якій є діти віком до 6 років.

Багатодітна сім’я 👉 це сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожен із подружжя або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом із трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує.

До складу багатодітної сім’ї включаються 👉 також діти, які навчаються за денною формою здобуття освіти в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

РОЗМІР ДОПОМОГИ⁉️

Розмір допомоги становить 2️⃣1️⃣0️⃣0️⃣ грн.

Державна допомога призначається 👉 на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами, та виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.

У разі, коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється 👉 на кожну таку дитину.

ЯКІ ДОКУМЕНТИ НЕОБХІДНО ПОДАТИ⁉️

Для призначення допомоги одному з батьків, із яким постійно проживає дитина, необхідно подати такі документи:

🖊 заява;

🖊 посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу);

🖊 свідоцтва про народження всіх дітей (із пред’явленням оригіналів).

🖊 посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу) у разі досягнення дитиною з багатодітної сім’ї 6-річного віку.

У разі неможливості подання посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї подається довідка багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї, видана органом соціального захисту населення.

КУДИ ПОДАТИ ДОКУМЕНТИ⁉️

✔️ Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) за місцем фактичного проживання.

✔️ Відділ соціального захисту населення територіальної громади за місцем фактичного проживання.

☝️ Також допомогу можна отримати в рамках комплексної послуги “єМалятко”. Орган соціального захисту населення призначить допомогу на підставі відомостей, отриманих у порядку інформаційної взаємодії, без подання заявником відповідних документів.

ЯКИЙ ТЕРМІН ПРИЙНЯТТЯ РІШЕННЯ ПРО НАДАННЯ ДОПОМОГИ⁉️

Рішення про призначення державної допомоги або про відмову в її призначенні приймається районним/міським органом соціального захисту населення протягом 1️⃣0️⃣ днів з дня подання заяви з усіма необхідними документами.

Про призначення допомоги чи про відмову в її призначенні із зазначенням причини відмови та порядку оскарження такого рішення орган соціального захисту населення інформує заявника письмовим повідомленням протягом 5️⃣днів після прийняття рішення.

У ЯКИХ ВИПАДКАХ ДОПОМОГА ПРИПИНЯЄТЬСЯ⁉️

▪️ позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;

▪️ нецільове використання коштів і не створення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини;

▪️ відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення його батьківських прав;

▪️ влаштування дитини на повне державне утримання;

▪️ зарахування дитини на цілодобове перебування (від чотирьох ночівель на тиждень) до інтернату (пансіону), закладу загальної середньої освіти (за винятком спеціальних закладів освіти, закладів освіти III ступеня, ліцеїв, що забезпечують здобуття виключно профільної середньої освіти, та випадків, коли батьки сплачують повну вартість утримання дитини в закладі);

▪️ перебування отримувача допомоги в місцях позбавлення волі за рішенням суду;

▪️ втрата статусу багатодітної сім’ї;

▪️ подання отримувачем допомоги заяви про припинення виплати допомоги;

▪️ смерть дитини;

▪️ смерть отримувача допомоги.

🔔ЗВЕРТАЄМО УВАГУ

Отримувач допомоги у разі виникнення обставин, які призводять до припинення виплати допомоги, ❗️зобов’язаний у десятиденний строк повідомити ❗️ про це органам соціального захисту населення.

😊 Сподіваємось, що інформація корисна. Поширюйте допис для своєї аудиторії з обов’язковим посиланням на джерело інформації 👉 Головне управління Нацсоцслужби у Вінницькій області.

Дякуємо за тактовність та довіру🫶

#Нацсоцслужба

Джерело: Головне управління Нацсоцслужби у Вінницькій області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь