A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Місцеві бюджети Рівненщині отримали майже 4 мільйони гривень за право торгівлі підакцизними товарами

Дата: 14.03.2023 12:21
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, за два місяців 2023 року за право оптової, роздрібної торгівлі та зберігання підакцизних товарів суб’єкти господарювання сплатили 3 млн 914 тис грн плати за ліцензії, що на 12%, або 416 тис грн   перевищує надходження відповідного періоду минулого року.

Зокрема, в області сплачено понад 3  мільйона гривень за ліцензії на право роздрібної реалізації горілчаної продукції та цигарок, 680  тис грн - за отримані ліцензії на оптову торгівлю алкоголем, тютюном, спиртом етиловим та пальним. Придбання ліцензій на зберігання пального додало бюджету 226  тисяч гривень. 

У  Головному управлінні ДПС у Рівненській області наголошують, що наявність ліцензії на реалізацію – головна умова для продажу будь-якої  підакцизної продукції оптом та у роздріб. ЇЇ відсутність ставить під сумнів якість пропонованої горілчаної продукції чи тютюнових виробів. А це означає, що без ліцензійна торгівлі спиртним та цигарками може нести загрозу життю і здоров’ю споживачів. Окрім того, без ліцензійна діяльність позбавляє бюджет передбачених законом надходжень.

Споживачам варто перевіряти наявність ліцензії у продавця лікеро-горілчаної продукції, тютюнових виробів та пального з тим, щоб отримати легальний та якісний товар. На кожній одиниці спиртного чи тютюнових виробів обов’язково повинна бути марка акцизного податку встановленого зразка.

Джерело: Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь