A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Мікрогранти для бізнесу

Дата: 08.02.2023 14:09
Кількість переглядів: 106

В Україні з 1 липня 2022 року діяла урядова програма підтримки розвитку малого підприємництва відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №738 від 21.06.2022р. Держава започаткувала для українців систему мікрогрантів, яка спрямована на допомогу у відкритті власного справи, розвитку діючого бізнесу.

За цією програмою можна отримати мікрогрант розміром до 250 тис. грн, який потрібно використати на створення або розвиток власного бізнесу.

За результатами подання заяв у 2022р. 15 роботодавців одержали позитивні рішення про надання коштів для розвитку власного бізнесу, з них 11 планують здійснювати діяльність безпосередньо на теренах нашого краю. Загальна сума мікрогрантів - 2,7 млн. грн., профінансовано в 2022 році -1,74 млн.грн.

Уряд затвердив бюджет Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2023 рік, яким продовжено надання мікрогрантів на створення та розвиток власного бізнесу в 2023 році та передбачено 1,8 млрд грн. на ці цілі.

З 1 лютого українці, що хочуть отримати мікрогранти, можуть подавати заявки на першу хвилю цьогорічної програми «Власна справа».

Отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду підприємницької діяльності. Щоб отримати кошти, потрібно подати заявку на бізнес-план свого проєкту через електронний портал ДІЯ. Після перевірки наданих документів, оцінки бізнес-плану, кредитної історії заявника, претендент на отримання мікрогранту має пройти співбесіду з фахівцями служби зайнятості, за результатами якої службою ухвалюється остаточне рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь