A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

«Світ ловив мене, але не спіймав»

Дата: 28.11.2022 09:49
Кількість переглядів: 139

Фото без опису

З 24.02.2022 року триває повномаштабне вторгнення військ російської федерації на територію України. І зараз як ніколи постало питання виконання громадянського обов’язку та патріотизму. До їх формування у осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі долучились працівники пробації.

Пробація — це альтернатива позбавленню волі, що передбачає відбування засудженими покарання в громаді без ізоляції від суспільства та виправлення їх шляхом проведення соціально виховної роботи.

Для запобігання вчиненню нових правопорушень для кожного клієнта пробації, залежно від його індивідуальних особливостей та життєвих обставин, розробляється спеціальний комплекс заходів впливу на їх поведінку та світогляд на весь період пробації. Персонал пробації наразі забезпечує повернення людини, яка вчинила правопорушення, до суспільства.

Рівненьким РВ №3 філії ДУ «Центр пробації» у Рівненській області регулярно проводяться заходи, спрямовані на формування свідомості громадянина як повноцінного члена суспільства з усіма випливаючими звідси правами та обов’язками.

Так зокрема 17.11.2022 року працівниками Рівненського районного відділу №3 філії ДУ «Центр пробації» у Рівненській області для шести суб’єктів пробаціїпроведено груповий захід, спрямований на формування громадянської позиції в осіб,які перебувають на обліку уповноваженого органу з питань пробації, приурочений 300-річчю від дня народження Григорія Сковороди, філософа, просвітителя-гуманіста, філософа та поета українського народу. Засуджені взяли участь у обговоренні філософських праць письменника.

У своїх діалогах Григорій Сковорода каже, що найперше людина має «пізнати себе», зрозуміти, що для неї є її «сродним», усвідомити, що вона є частиною чогось вищого і всеосяжного, і жити, роблячи добрі справи. Через пізнання самої себе, за Сковородою, людина може пізнати сутність усього сущого.

Засуджені взяли участь у обговоренні творів Григорія Сковороди та своє бачення їх суті.«Світ ловив мене, але не спіймав», - говорив чи то жартома, чи то всерйоз Григорій Савич Скоровода чи то про себе, чи то про всю українську націю в цілому.

Патріот і борець за українську незалежність – одна з рис філософської спадщини Сковороди, і української нації в цілому. Аналогічний підхід використовував мислитель до себе - у можливість служіння власному народу він просто не вірив. Замість цього однією зі своїх цілей визначав розвиток в людях священної любові до Вітчизни.

У формуванні повноцінної особистості не має більш важливих питань чи менш важливих. Є система, яка в комплексі дає позитивний результат. І наше завдання, як представників уповноваженого органу з питань пробації, визначити комплекс цих заходів, враховуючи виявлені криміногенні потреби.

І що важливо, що в результаті пробації до суспільства повертається повноцінна людина, яка не порушує законодавство, працює, сплачує податки, створює сім’ю. Крім того, ця система більш економна порівняно з витратами на забезпечення тюремного ув’язнення.

 

Рівненський районний відділ  №3

 філії Державної установи «Центр пробації»

 у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь