A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

З 1 жовтня діє оновлений порядок надання компенсації за тимчасове розміщення ВПО

Дата: 11.10.2022 17:09
Кількість переглядів: 391

?З 1 жовтня діє оновлений порядок надання компенсації за тимчасове розміщення ВПО

Уряд вкотре оновив підходи щодо надання компенсації за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб. Так, з 1 жовтня згідно з постановою Кабміну від 30.09.2022 № 1094 запроваджено одразу декілька важливих змін:

1?? Вдвічі збільшено суму компенсації на час опалювального сезону

Компенсація особам, які безоплатно розміщуватимуть у себе ВПО у період з 1 жовтня 2022 року по 31 березня 2023 року, збільшена до 30 грн на день за кожного переселенця. Відтак за повний місяць проживання однієї внутрішньо переміщеної особи держава відшкодує бл. 900 грн замість 450 грн.

2?? Оновлено перелік переселенців, за безоплатне тимчасове розміщення яких надаватиметься компенсація

Державну компенсацію за розміщення ВПО у жовтні та у подальших періодах можна буде отримати лише, якщо така внутрішньо переміщена особа:

?перемістилася з тимчасово окупованої території АР Крим, м. Севастополя, АБО територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

??Станом на 23.09.2022 ? https://cutt.ly/SV4QOuL йдеться про громади 9 областей: Донецької (66), Харківської (56), Дніпропетровської (10), Луганської (37), Запорізької (56), Херсонської (49), Миколаївської (26), Сумської (22), Чернігівської (4);

АБО

?має у власності житло, яке було зруйноване або стало непридатне для проживання внаслідок пошкодження, за умови що:

?інформація про його руйнування внесена до Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією росії, АБО

?щодо такого житла подано документальне підтвердження від органів місцевого самоврядування факту пошкодження / знищення нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації.

? Звертаємо увагу, що компенсація за безоплатне тимчасове розміщення у вересні 2022 року осіб, які після введення воєнного стану перемістилися з м. Києва, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей, здійснюється ?? за заявами поданими особами, які надали прихисток таким ВПО, ?НЕ пізніше 5 жовтня 2022 року.

Джерело: Юридичний порадник для ВПО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь