A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Як допомогти дитині подолати депресію?

Дата: 11.10.2022 16:37
Кількість переглядів: 119

Якщо у вашої дитини депресія, то ось, що ви можете зробити, аби допомогти їй подолати це.

1?? Дізнайтеся, що відбувається. Запитайте в дитини, як вона почувається, і вислухайте її без засудження та порад. Запитайте в людей, яким ви довіряєте та які знають вашу дитину, як-от в її улюбленого вчителя чи близького друга/подруги, чи помітили вони, що її щось турбує, або зміни в її реакціях.

2?? Проводьте із дитиною час. Намагайтеся створити атмосферу тепла, спокою та підтримки, розмовляйте з дитиною або знайдіть спільні заняття, які відповідають її віку та подобаються їй, цікавтеся її життям.

3?? Заохочуйте позитивні звички. Заохочуйте дитину робити те, що їй зазвичай подобається, дотримуватися звичного режиму харчування та сну та залишатися активною. Фізична активність — ефективний спосіб покращити настрій.

4?? Дайте дитині висловитися. Дозвольте їй поговорити з вами. Уважно слухайте, що вона говорить про свої почуття. Ніколи не змушуйте дитину ділитися думками. Натомість ви можете заохочувати інші форми творчого самовираження, такі як малювання, рукоділля або записування її думок і досвіду. Ведення «щоденника настрою» може допомогти деяким дітям висловлювати свої почуття через спостереження за тим, що їх засмучує або пригнічує.

5?? Захистіть дитину від стресового середовища. Намагайтеся тримати дитину якомога далі від ситуацій, у яких вона може зазнати надмірного стресу, жорстокого поводження чи насильства. І не забувайте моделювати здорову поведінку та реакцію на стреси у вашому власному житті.

Більше про депресію у дітей тут — https://uni.cf/3fEZSqc

Джерело: UNICEF Ukraine


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь