A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

З 9 вересня подати заяву на реєстрацію кандидатам в усиновлювачі можна онлайн

Дата: 30.09.2022 11:33
Кількість переглядів: 122

Фото без опису

На порталі Дія стала доступною нова послуга для осіб, які бажають усиновити дитину. Так, з 9 вересня за допомогою порталу громадяни України можуть подати онлайн заяву для реєстрації кандидатами в усиновлювачі.

?Щоб скористатися відповідною послугою, необхідно:
1?? Перейти на портал Дія та обрати «Усиновлення: реєстрація кандидатом» ? 
https://cutt.ly/ACHDGCj
2?? Натиснути «Подати заяву» та авторизуватися одним із запропонованих способів (через BankID або за допомогою електронного підпису).
3?? Після авторизації заповнити онлайн-форму, зокрема, вказати дані про шлюб та чоловіка / дружину, фактичну адресу проживання, вік та стать дітей, яких бажаєте усиновити.
? Важливий нюанс: після введення даних буде здійснено їх перевірку за реєстрами, яка триває орієнтовно 15 хвилин. Як тільки вона завершиться, необхідно буде продовжити заповнення заяви. При цьому якщо деяких даних бракуватиме у реєстрах, доведеться додати фото / сканкопії відповідних документів (наприклад, свідоцтво про шлюб тощо).
4? Після заповнення всіх розділів підписати заяву електронним підписом та натиснути кнопку «Надіслати».

??Звертаємо увагу, що після отримання такої заяви служба у справах дітей протягом 5 робочих днів має провести обстеження житлово-побутових умов заявника/ці та скласти відповідний акт. Якщо умови проживання та надані потенційним усиновлювачем відомості відповідають законодавству, заявника/цю направляють на проходження навчання, успішне завершення якого є підставою для взяття на облік як кандидата в усиновлювачі та початку взаємодобору дитини та сім’ї.

? При цьому подружжя, яке вдвох бажає усиновити дитину, має подати спільну заяву, підписану і дружиною, і чоловіком. Для цього необхідна реєстрація іншого члена подружжя в Дії. Заявник вказує дані в заяві та накладає свій цифровий підпис. Далі її / його чоловік / дружина отримує сповіщення, авторизується у своєму кабінеті, після чого заповнює заяву й також підписує її своїм електронним підписом.

Джерело: Юридичний порадник для ВПО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь