Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

На Рівненщині до місцевих скарбниць надійшло 325,4 млн грн земельної плати

Дата: 13.09.2022 16:34
Кількість переглядів: 151

Фото без опису

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють, що за сім місяців поточного року до бюджетів територіальних громад надійшло 325,4 млн грн плати за землю. Це перевищило очікувані показники на 25,8  млн гривень.

Майже 90 відсотків земельної плати – внесок юридичних осіб. Адже вони перерахували з початку року 290 млн грн даного платежу. Фізособи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши за землю 35,4 млн гривень.

Плата за землю – це обов’язковий платіж, який сплачується до місцевого бюджету. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру, а підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

Якщо громадянин - власник земельної ділянки не отримав податкове повідомлення - рішення з податкової служби про нараховану суму земельного податку, саме час провести звірку в Центрі обслуговування платників.

Водночас, платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет.  Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Джерело: Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь