A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Закликаємо дотримуватись правил пожежної безпеки

Дата: 13.09.2022 16:30
Кількість переглядів: 380

Фото без опису

Пожежа на торф’яному полі – чи не найстрашніша надзвичайна ситуація. Як відомо складність гасіння загорянь на торфовищах ускладнюється тим, що торф має здатність залягати на глибині до десяти метрів від поверхні землі, а отже, горіння може тривати, не привертаючи до себе уваги, впродовж тривалого часу.

Зміни температурних режимів не впливають на процес горіння, як і атмосферні опади. Торф може горіти в усіх напрямках, незалежно від напрямку і сили вітру. Торф’яні пожежі небезпечні раптовими проривами вогню з-під землі, причому температура в товщі торфу, охопленого пожежею, іноді перевищує тисячу градусів за Цельсієм, тож вода, яка потрапляє на зону горіння, випаровується, не встигаючи досягнути самого вогню. Відповідно, для ліквідації торф’яної пожежі необхідно дуже багато води. Також у процесі вигорання під землею утворюються пустоти і провали, що становлять значну небезпеку для людей і домашньої худоби.

Згідно статистики, 90% торф`яних пожеж виникають внаслідок «людського фактору», внаслідок спалювання сухого листя, трави та побутового сміття. Вогонь із цих пожеж перекидається на торфополя та провокує їх займання.

Внаслідок торф’яних пожеж знищується врожай, в який було вкладено багато людської праці. І не тільки врожай зернових культур, а й городина. Пожежі а торфовищах також становлять небезпеку для лісових масивів. Особливо небезпечно це для хвойного лісу.

Оскільки в склад торфу входить багато органічних речовин, при згорянні утворюється багато токсичних сполук, це сполуки вуглецю, чадний газ, оксид азоту, феноли, сполуки сірки. Такий дим небезпечний для дихання. А при вітрі зі сторони палаючого торфополя на населений пункт дим завдає людям багато незручностей в тому числі спричиняє захворювання.

Вкотре звертаємося до громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу торфополів, лісових масивів і на відкритих територіях. Пам’ятайте, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газопроводів, лісових насаджень.

Пам’ятайте: тільки свідома поведінка і суворе дотримання правил пожежної безпеки допоможе уникнути виникнення надзвичайних ситуацій та подій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь