A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Мінсоцполітики вітає ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству

Дата: 21.06.2022 12:55
Кількість переглядів: 115

???? Мінсоцполітики вітає ухвалення Верховною Радою України Закону України «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами» (Стамбульська конвенція).

????Це дозволить комплексно підходити до боротьби з насильством стосовно жінок, що є критично важливим в умовах широкомасштабної війни російської федерації проти України. Конвенція визначає відповідальність держави за таргетовану протидію всім формам домашнього насильства, зокрема, фізичному, економічному, психологічному, сексуальному, включно зі зґвалтуванням, примусовим шлюбом або абортом, злочинами заради «честі» та іншими подібними злочинами, а також за захист постраждалих від насильства та покарання кривдників. При цьому, конвенція ґрунтується на принципах, що домашнє насильство не є приватною справою і вимагає спільних зусиль для подолання як від органів державної та місцевої влади, так і від громадськості.

? Ратифікація Стамбульської конвенції є надзвичайно вчасним кроком, адже дає інструменти для дієвого захисту українок і українців за кордоном від домашнього насильства та насильства стосовно жінок. В умовах, коли близько 5 мільйонів людей, рятуючись від війни, перемістились за межі України, важливість міжнародної співпраці в цьому напрямку важко переоцінити.

Ратифікації Стамбульської конвенції передувала широка суспільна дискусія, в результаті якої Україна ратифікувала її із заявою, яка захищає та укріплює сімейні цінності українського суспільства.

В ній зазначено, що Україна не розглядає жодне з положень конвенції як таке, що зобов’язує її до зміни Конституції України та Сімейного кодексу України, інших законів України щодо інститутів шлюбу, сім’ї та усиновлення, або втручатись в право батьків виховувати своїх дітей відповідно до власних переконань.

Відповідно до Конституції України, жодна ідеологія не визнається державою як обов’язкова і не підлягає впровадженню.

Україна застосовуватиме конвенцію відповідно до цінностей, принципів та норм, визначених Конституцією України, зокрема, щодо захисту прав людини та основних свобод, рівності прав та можливостей жінок і чоловіків, формування відповідального материнства та батьківства, підтримки сім’ї та охорони дитинства.

Джерело: Міністерство соціальної політики України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь