A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Грошова допомога від міжнародних організацій: відповіді на поширені запитання

Дата: 20.06.2022 10:48
Кількість переглядів: 1247

Фото без опису

Декілька місяців поспіль урядом спільно з міжнародними організаціями реалізується програма фінансової підтримки переселенців та інших осіб, які постраждали від військової агресії росії. Разом із тим порядок отримання такої допомоги викликає чимало запитань. На найбільш поширені #ВідповідаєЮрпорадник.

? Які є види допомоги?

Наразі в Україні паралельно надають фінансову допомогу одразу декілька міжнародних організацій:

? ЮНІСЕФ

? Міжнародний Комітет Червоного Хреста

? Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН)

? Всесвітня продовольча програма ООН

? Міжнародна організація міграції

? Норвезька рада у справах біженців

? Чи можна отримувати допомогу від наведених організацій одночасно?

На жаль, ні. Фінансову підтримку можна отримати лише від однієї з наведених вище міжнародних організацій. Тож, якщо ви вже отримали чи зареєструвалися на отримання грошової допомоги в одній із наведених вище організацій, отримати допомогу в іншій не вийде: інформація щодо надання коштів перевіряється на момент прийняття рішення по кожному із заявників. Якщо виявиться, що гроші були виплачені іншою міжнародною організацією, заявку скасують.

? Як подати заявку на допомогу? Куди звертатися?

Міжнародний Комітет Червоного Хреста, Всесвітня продовольча програма ООН та Міжнародна організація міграції виплачують фінансову допомогу внутрішньо переміщеним особам, які перебувають на обліку в органах соціального захисту населення, самостійно, тобто БЕЗ звернення ВПО. У цьому випадку до уваги береться інформація надана їм Міністерством соціальної політики України.

? Натомість для отримання допомоги від ЮНІСЕФ, УВКБ ООН та Норвезької ради у справах біженців необхідно подати окрему заявку. Наразі звернутися по допомогу можна онлайн через платформу єДопомога ???? https://aid.edopomoga.gov.ua/ На відповідному порталі також реалізовано можливість перевірити результат поданої через відповідний електронний сервіс заявки.

? Чи можуть претендувати на фінансову підтримку від міжнародних організацій переселенці, які отримують допомогу на проживання?

Так, можуть. У програмах міжнародної підтримки відсутні застереження щодо отримання заявником допомоги на проживання. Тож, переселенці, які отримують таку державну допомогу, можуть розраховувати на виплати від однієї із міжнародних організацій.

? Чому затримують виплату міжнародної допомоги заявникам?

Затримка може бути пов’язана із значною кількістю заявок, які надходять на опрацювання. Кожну анкету перевіряють на відповідність умовам програми, зокрема, й на рахунок виплати іншою міжнародною організацією. Крім того, існує так званий пріоритет під час нарахування коштів безпосередньо фізичним особам: спочатку гроші нараховують людям, які перебувають на тимчасово окупованих, деокупованих територіях чи територіях, на яких відбуваються активні бойові дії.

? Із чим може бути пов’язана виплата допомоги НЕ в повному обсязі?

Якщо заявник отримав смс/кошти, АЛЕ сума не співпадає з кількістю зареєстрованих членів домогосподарства, або виплачена не в повному обсязі, необхідно просто зачекати: кошти зараховуються частинами, спочатку лише за перший місяць. Протягом короткого часу має надійти сповіщення про повний переказ суми коштів. Наступна виплата має включати суму коштів за 2 місяці.

______________________

? Більше інформації про гуманітарну допомогу - у чат-боті Юридичний порадник для ВПО ???? «Вибрати питання» ?? «житло, гуманітарна, інша допомога» ?? «продукти, гроші, інше» ?? «гуманітарна, грошова допомога»:

???? https://chatbot.r2p.org.ua/

???? Viber: https://cutt.ly/zzeWP2q

???? Telegram: https://cutt.ly/qzeW2sX

???? Facebook (Messenger): http://m.me/IDP.legal.aid

Норвезька рада у справах біженців в Україні - правова допомога

Програма EGAP

Джерело: Юридичний порадник для ВПО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь