A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Як внести інформацію про дитину до свого закордонного паспорта

Дата: 16.06.2022 16:16
Кількість переглядів: 147

Фото без опису

Ще в лютому уряд запровадив можливість перетину державного кордону дітьми на підставі закордонного паспорта їх батьків або інших законних представників. Такий порядок діятиме на період дії воєнного стану та протягом року з дня його припинення або скасування. Щоправда, у відповідному паспортному документі обов’язково має бути додано інформація про дитину. Як її додати та скільки очікувати на оформлення, розповідаємо у рубриці #ЛайфхакиЮрпорадника.

? Куди звертатися?

Постановою Кабміну від 28.02.2022 № 170 надання відповідної послуги покладено на територіальні органи/підрозділи Державної міграційної служби України. При цьому обирати їх можна на власний розсуд незалежно від місця зареєстрованого та фактичного проживання. У разі перебування за кордоном українці можуть звернутися до посольства або консульської установи України.

? Які документи потрібно мати з собою?

Внесення інформації про дитину до закордонного паспорта матері, батька або іншого законного представника дитини (опікуна, піклувальника тощо) здійснюється на підставі заяви ???? https://cutt.ly/7JNF9i1, до якої додаються:

? паспорт для виїзду за кордон заявника;

? свідоцтво про народження дитини, або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження, або документ, що підтверджує факт народження, виданий компетентними органами іноземної держави (з нотаріально завіреним перекладом українською);

? 2 фотокартки дитини розміром 3,5 х 4,5 см;

? документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника (наприклад, рішення про встановлення опіки / піклування тощо)

? Скільки доведеться очікувати?

Внесення інформації про дитину до закордонного паспорта батьків, інших законних представників здійснюється безоплатно у день звернення.

______________________

? Більше інформації про закордонний паспорт - у чат-боті Юридичний порадник для ВПО ???? «Вибрати питання» ?? «особисті документи» ?? «паспорт, прописка, ІНН» ?? «закордонний паспорт»:

???? https://chatbot.r2p.org.ua/

???? Viber: https://cutt.ly/zzeWP2q

???? Telegram: https://cutt.ly/qzeW2sX

???? Facebook (Messenger): http://m.me/IDP.legal.aid

Норвезька рада у справах біженців в Україні - правова допомога

Програма EGAP

Джерело: Юридичний порадник для ВПО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь