Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Ви прихистили дитину. Як налагодити з нею контакт?

Дата: 30.05.2022 15:51
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

Якщо під час воєнних дій ви надали прихисток дитині або тільки готуєтеся це зробити, ви маєте дотримуватися певного порядку встановлення контакту. Це допоможе не порушувати кордони дитини та відновити відчуття безпеки. Як налагодити з нею контакт?

???? Знайомство

Розкажіть про себе, чим займаєтесь та як пов’язані з дитиною. Запитайте, як ви її можете називати. Поясніть, як довго ви будете перебувати разом.

?? Оцінювання потреб дитини

Запитайте дитину, як вона себе почуває та що їй потрібно зараз. Чи бажає вона води, поїсти, в туалет? Чи їй не холодно? Можливо, дитина захворіла та погано себе почуває? Чи бажає вона погратись?

???? Знайомство з місцевістю

Покажіть дитині приміщення, в якому вона буде перебувати: де туалет, ванна кімната, де дитина буде спати, де можна поїсти та пограти. Розкажіть правила перебування (наприклад, о котрій годині вечеря, а о котрій всі лягаємо спати). Розкажіть про місцевість, в якій опинилася дитина.

???? Підтримка

Скажіть дитині, якщо вона хоче поговорити, то ви готові її вислухати. Запитайте, на які теми їй подобається говорити, а які — вона б не хотіла підіймати. Запитайте, що їй подобається робити (наприклад, малювати, ліпити, танцювати, збирати конструктор тощо).

? Врахуйте, що дитина, влаштована у вашу сім’ю, могла добре не їсти та спати, можливо, пережила психологічну травму чи втрату рідних. Краще не розпитуйте її про бойові дії та травматичні спогади.

Якщо у вас залишились питання щодо надання прихистку дитині — заходьте у чат-бот «‎Дитина не сама» https://t.me/dytyna_ne_sama_bot

Джерело: UNICEF Ukraine


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь