A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Дотримання правил безпеки на воді та правил пожежної безпеки під час перебування у лісі – запорука приємного та корисного відпочинку протягом пожежонебезпечного весняно-літнього періоду

Дата: 30.05.2022 14:14
Кількість переглядів: 633

Фото без опису

Малолюбашанська сільська рада звертається з проханням неухильно дотримуватись пожежної безпеки в побуті, лісах та місцях масового відпочинку населення. Розповідайте дітям, пенсіонерам, інвалідам про небезпеку, що приховує в собі вогонь. Майже кожній пожежі можливо запобігти. Для цього обговорюйте в родині заходи щодо уникнення  пожежі, не паліть суху траву на присадибних ділянках та на полях,  використовуйте всі методи щодо запобігання виникнення пожеж та своєчасного їх гасіння на початковій стадії.     

Окремо наголошуємо на  дотриманні правил пожежної безпеки у лісах та лісосмугах. Ліс гостинно зустрічає всіх, хто шукає в ньому відпочинку, проте, він вимагає дбайливого до себе ставлення. Розумне користування дарами природи — невід’ємне право людини. Величезної шкоди лісам завдають лісові пожежі. Це страшне лихо не тільки для деревної рослинності, але й для всього живого. Основна причина їх виникнення — порушення протипожежних правил відпочивальниками та іншими людьми, які перебувають у лісі (людська недбалість та безвідповідальність, що виявляється у кинутому недопалку, залишеному без догляду чи погано загашеному багатті).

Фото без опису

Крім того, скоро розпочнеться сезон купання, більшість із людей, особливо в спеку, люблять відпочивати біля водойм. Часто причинами трагедій є людська необережність, недбалість та недотримання правил поведінки на воді. Як свідчить статистика, більшість трагічних випадків стаються в місцях не відведених для масового відпочинку людей на воді. Під час літньої пори відпочинку та оздоровлення школярів, діти  досить часто стають жертвами власної необізнаності. Батьки повинні розуміти, що влітку підростаюче покоління не знаходиться під наглядом вчителів в школі. Дитина, як молодшого, так і старшого віку потребує особливої уваги під час відпочинку на водоймі. Перш за все, дітям необхідно нагадувати правила безпечної поведінки під час перебування на водних об’єктах: для молодших школярів – не ходити на річку без батьків, для старших – не купатися самим у незнайомих місцях, у річках зі швидкою течією, не влаштовувати ігри у воді.

Тому, звертаємося до мешканців громади, дотримуватись правил поведінки на воді, особливо під час купального сезону, бути обережним і дбати про безпеку свого життя та оточуючих вас людей. Відпочинок на воді повинен бути тільки в спеціально відведених та обладнаних для цього місцях.

Пам’ятайте, що відпочинок може приносити не тільки задоволення, але й закінчуватись трагічними наслідками, тому:

-  не запливайте за огороджувальні буї;

-  не пірнайте з містків, дамб, дерев, високих берегів;

-  не розпивайте спиртні напої й не купайтеся в нетверезому стані;

-  ні в якому разі не залишайте без нагляду дітей!

Будьте вкрай уважними та дотримуйтесь правил безпечної поведінки під час прогулянок у лісі, відпочинку на водоймищі та у побуті.

Шановні батьки! Навчайте своїх дітей правилам безпеки і не залишайте малечу без нагляду. Давайте разом зробимо так, щоб відпочинок залишив тільки приємні спогади та враження!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь