A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Що зі сплатою податків мобілізованих ФОПів «за себе»

Дата: 19.04.2022 09:07
Кількість переглядів: 246

Фото без опису

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до норм чинного законодавства, а саме п.25 підрозд. 10 р. ХХ Податкового кодексу України (далі – ПКУ), фізичні особи підприємці, які під час дії воєнного стану мобілізовані на військову службу до Збройних Сил України, звільнені від нарахування і сплати ПДФО та єдиного податку, а також від подання звітності.

Зауважимо, що звільнення стосується всіх ФОП й осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, і діє весь період їх військової служби та діє незалежно від наявності найманих працівників.

Звертаємо увагу, що підставами для такого звільнення є заява ФОП та копія військового квитка або копія іншого документа, виданого відповідним державним органом, із зазначенням даних про призов такої особи на військову службу протягом 10 днів після її демобілізації. Якщо демобілізований ФОП перебуває на лікуванні (реабілітації) у зв'язку з виконанням обов'язків під час мобілізації, зазначені документи подають протягом 10 днів по закінченню його лікування (реабілітації).

Мобілізовані ФОП, які не використовують працю найманих працівників, на весь строк військової служби звільняються від нарахування та сплати ЄСВ "за себе" та від подання звітності (абз. 2 п. 92 р. VIII Закону про ЄСВ).

Джерело: Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь