A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Скористайтесь податковою амністією – задекларуйте активи, набуті без сплати належних податків

Дата: 21.02.2022 09:11
Кількість переглядів: 136

ГУ ДПС у Рівненській області нагадує, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування (податкова амністія) – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року.

Платник самостійно визначає суму активів, з яких не було сплачено податки, та суму одноразового збору до сплати. 

Проте, декларуванню не підлягає майно, яке на дату завершення деклараційної компанії знаходиться у власності у декларанта (включаючи спільне володіння), незалежно від наявності джерел доходу, що підтверджують їх придбання, зокрема:

- нерухоме майно - квартири до 120 кв.м; будинки - до 240 кв.м; нежитлові приміщення - до 60 кв.м; земельні ділянки до 2 га, як визначено статтею 121 Земельного Кодексу;

- рухоме майно - один транспортний засіб некомерційного використання. Винятками є літаки, вертольоти, яхти, катера, мотоцикли з двигуном понад 800 см куб., і автомобілі з двигуном понад 3 тис. см куб або вартістю понад 400 тис. гривень, а також транспортні засоби для перевезення 10 осіб і більше, включаючи водія. - таке майно підлягає декларуванню.

Більше про одноразове декларування – за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

Джерело: Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь