A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Ювілейний календар - 2022: Чарльз Діккенс

Дата: 08.02.2022 16:37
Кількість переглядів: 193

Фото без опису

7 лютого в 1812 році народився ЧАРЛЬЗ ДІККЕНС — англійський письменник, один із найпопулярніших романістів вікторіанської епохи, автор романів: «Посмертні записки Піквікського клубу», «Пригоди Олівера Твіста», «Ніколас Нікльбі», «Девід Копперфільд», «Холодний дім», «Повість про двоє міст», «Великі надії», «Наш спільний друг», «Таємниця Едвіна Друда».

Також він прославився як прекрасний декламатор організації власних творів, людина з феноменальною пам'яттю та різними дивацтвами і забобонами. Зокрема, письменник завжди до всього торкався тричі - на удачу, спав лише головою на північ, і писав - теж, а після кожних написаних 50 рядків випивав ковток гарячої води. Занепокоєння близьких викликала його схильність впадати в транс, він розповідав, що бачить героїв своїх творів і чує їхні слова. Не менш вражаючою була звичка письменника ходити в морг і годинами вивчати людські тіла. В останні роки свого життя Діккенс дедалі більше цікавився паранормальними явищами й навіть став членом «Клубу привидів».

Цікаво також, що у Діккенса вдома було багато кішок. Найбільше з них він любив глухого білого кота Боба. Коли він заходив у кабінет до письменника і застрибував на письмовий стіл, письменник одразу відкладав справи, щоб погладити свого улюбленця.

Фото без опису

Тож любителів класичної літератури запрошуємо до публічно-шкільної бібліотеки-філіалу села Мирне.

Бібліотекар ПШБФ с.Мирне

Руслана ДРАГАНЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь