Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Звички, які допоможуть накопичити гроші в новому році

Дата: 28.01.2022 09:22
Кількість переглядів: 195

Фото без опису

????Сьогодні завершуємо публікації фінансових марафонів. Кожен може обрати собі щось до вподоби. Можна обрати один на весь рік. Якщо хочеться спробувати різні, можна обрати собі один марафон на місяць. Та проаналізувати результат. Які ще є марафони:

????Марафон «30 днів без імпульсних покупок».
Коли збираєтесь щось купити, що не запланували. Річ про вартісні покупки. Запишіть у блокнот скільки це коштує та сьогоднішню дату. Якщо через 30 днів ви вирішите, що покупка вартує того і потрібна – купуйте. В кінці року перевірте, що ви дійсно купили з переліку.

?Є також спрощений варіант марафону. Якщо вам захотілося щось купити, поміркуйте хоча б 48 годин чи потрібна вам ця річ.

????Марафон «Штраф за шкідливі звички»
В новому році ми плануємо позбутися шкідливих звичок та закріпити корисні. Визначте скільки коштуватиме вам певна шкідлива звичка(порушення обіцянок) та відкладіть цю суму за кожне порушення. Це може допомогти позбутися шкідливих звичок у фінансовій дисципліні. Можна відмовитись від конкретної звички. До прикладу, зменшити вживання цукру, а кошти, які не витратили на тортики, спрямувати до накопичень.

????Марафон «Розплата за покупки»
Зазвичай ми відкладаємо певну суму коштів одразу, як отримали прибуток. Але в цьому марафоні пропонуємо діяти по-іншому. Потрібно відкладати певний відсоток з кожної покупки(визначаєте самостійно). Зробити це потрібно перед здійсненням покупки. При розрахунках готівкою це робити менш зручно ніж при розрахунках карткою.

?Різновидом цього марафону є так званий «податок на емоційні покупки». До прикладу, якщо здійснюєте емоційну покупку на 1000 грн, то 500 грн відкладаєте на заощадження.

Джерело: Національний проєкт з фінансової грамотності


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь