Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Звички, які допоможуть накопичити гроші в новому році

Дата: 24.01.2022 10:59
Кількість переглядів: 196

Фото без опису

????В новому році можна зробити ще декілька кроків, щоб розвинути власну фінансову усвідомленість. Допоможе в цьому марафон з певними завданнями, які сформують звичку. Ми пропонуємо вам наш приклад. Але завжди можна додати в марафон щось своє та створити свій унікальний набір дій.


????Для покращення власної фінансової усвідомленості в новому році можна:
?
?Прочитати цікаву книжку з фінансової грамотності та обговорити її з друзями. Дізнатися їх досвід ведення бюджету та створенню особистого капіталу.
?
?Відкрити вклад. Якщо вклад є, то дізнатися про умови по вкладах в інших банках. Можливо з’явились більш привабливі пропозиції.
?
?Зробити інвентаризацію речей. Виявіть непотрібні. Порахуйте їх вартість та згадуйте цю цифру коли збираєтесь придбати те, що не планували.
?
?Відмовитися на місяць від покупок окрім базових витрат. Або відмовитись від якоїсь не дуже потрібної покупки та спрямувати кошти на заощадження. Можна зробити собі чек-лист «100 днів без покупок» та проаналізувати власну поведінку.
?
?Порахувати скільки коштів в тиждень ви витрачаєте на емоційні покупки. Помножте цю суму на 52, а потім на 10 років. Поміркуйте.
?
?Спробувати різні варіанти ведення бюджету: блокнот, Excel-таблиця, мобільний додаток. Визначить для себе переваги та недоліки користування. Та оберіть зручний для вас спосіб.
?
?Скласти план великих покупок на рік. А для повсякденних витрат використовуйте списки покупок (продукти).
?
?Поцікавитися, які є альтернативи державній пенсії. Як можна створити власні пенсійні накопичення. Прорахуйте це на спеціальному калькуляторі змінюючи параметри.

Джерело: Національний проєкт з фінансової грамотності


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь