A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Корисні фінансові звички

Дата: 24.01.2022 10:50
Кількість переглядів: 203

????Ми вже досить багато знаємо про хитрощі маркетологів та розумне споживання. Але іноді витрачаємо кошти на те, що нам непотрібно. Далі розповімо про те, що може допомогти нам робити більше обдуманих витрат:


????Уважно читайте цінники. На ціннику може бути вказана ціна за 100 г, в той час, як вага самого товару може бути 150 г. Поруч з акційними цінниками може знаходитись схожий товар. До прикладу, молоко однієї марки, але різної жирності 1% та 2,5%. Так ви можете обрати товар по звичайній ціні замість акційної. Бажано також перевіряти ціну в чеку на касі.


????Уважно ставитися до акцій. Використовувати акції для того, щоб придбати щось потрібне нам за зниженою ціною – це нормально. Але, якщо це вам не потрібно – відмовтеся. Часто онлайн-магазини надають знижки на наступне замовлення. А потім надсилають повідомлення, що ваша знижка згорає. Вони використовують наше бажання не втратити вигоду, але таким чином ми можемо витратити набагато більше. Тому що замовляємо те, що нам не потрібно.


??Пам’ятайте! Якщо ви використаєте знижку -50% ви заощадите 50% коштів. Якщо не будете взагалі робити цю покупку, то заощадите 100% грошей.

????Не робіть зайвих покупок у супермаркеті. Допоможе складений список покупок і чітке слідування йому. Для чого це потрібно? Навіть якщо вам потрібно купити лише хліб ви пройдете через усі відділи та щось купите, що не планували. Бо так розташовані відділи у магазині.

????Зробіть паузу. «Дурень тринькає. Розумний збирає. І лише по-справжньому мудра людина живе у гармонії з грошима» - ці слова належать Мотоко Хані. Вона авторка японської системи ведення сімейного бюджету Kakebo. Одна з її порад в тому, щоб не поспішати. ?Коли ви збираєтесь щось придбати, чого немає у вашому списку, запитайте себе: «Навіщо я це купляю?». Якщо покупка вартісна почекайте 30 днів, а потім задайте собі таке ж запитання. В більшості випадків ви впевнитесь, що це вам не потрібно.

Джерело: Національний проєкт з фінансової грамотності


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь