A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Як оптимізувати витрати

Дата: 05.01.2022 20:51
Кількість переглядів: 231

????Щодня ми здійснюємо витрати. Іноді, ми все ж таки допускаємо надмірні перевитрати. Цього разу ми розповімо про те, як можна оптимізувати повсякденні витрати:

?Як ми можемо побачити, що витратили забагато? Для цього потрібно мати план. Якщо є план, то простіше помітити відхилення від цього плану. Плануйте витрати кожного місяця за допомогою особистого фінансового плану. Якщо ви почали планувати нещодавно, то краще спланувати й витрати на день. На допомогу вам прийдуть списки покупок, які ви напишете завчасно.

?Так само важливо записувати витрати, а не тримати все в голові. Таким чином ви зафіксуєте всі витрати, і зможете знайти найменші з них. Витрати яких ми можемо не помічати ще називають – «викрадачі грошей».

?Передивіться свої повсякденні витрати та проаналізуйте яких з них можна уникнути. Або знайти заміну таким витратам меншої вартості. До прикладу, замість того, щоб кожного дня обідати в кафе, можна приготувати обід самостійно та взяти з собою. Це буде коштувати вам значно менше. Також корисно регулярно перевіряти вартість тарифів на різноманітні послуги та підписки. Можливо вже є більш вигідні пропозиції від інших компаній. Скористуйтесь цим.

?Намагайтеся уникати емоційних покупок. Якщо ви відправились до продуктового магазину, то вам допоможе список потрібних покупок. Якщо ви натрапили на дуже вигідну пропозицію по акційній ціні, але цю покупку ви не планували. Що робити? Якщо це коштує не дорого, і це вам дійсно потрібно – беріть. Якщо вартість покупки велика, то краще обдумати все хоча б один день. Якщо це вам потрібно і бюджет дозволяє – сміливо купуйте та насолоджуйтесь життям.

?Використовуйте акційні пропозиції для заощадження коштів. Лише перевірте всі умови та якість товару. Якщо акція справжня, то це гарна нагода придбати потрібну річ і заощадити.

Джерело: Національний проєкт з фінансової грамотності


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь